Fuardaki KKTC standında kültür evi ve bahçesi yer alıyor.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 2011 yılından itibaren hazırlıkları süren Expo 2016 Antalya’nın Aksu ilçesinde Türkiye devlet ve hükümet yetkililerinin de katılımıyla kapılarını açtı. Açılışa, Kültür Dairesi ve Orman Dairesi yetkililerinden oluşan heyet de katıldı.

1120 dekarlık sergi alanında 6 ay açık kalacak Expo merkezindeki açılış töreninde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türkiyeli bazı bakan ve milletvekilleri, Expo 2016’ya katılan 52 ülkeden yabancı misyon temsilcileri, büyükelçiler, belediye başkanları ve davetliler yer aldı.

Türkiye’nin bugüne kadar inşa edilen en büyük kongre merkezi konumunda, 6 bin 500 kişilik salondaki tören, İstiklal Marşı ile başladı.

Törende Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO Antalya Ajansının Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptılar.

1461397531.jpg

KKTC HEYETİ AÇILIŞA KATILDI

EXPO içerisinde yer alacak KKTC bahçesi ve kültür evinin tamamlanması çalışmaları için Antalya’da bulunan KKTC heyeti de açılışta yer aldı.

Heyette; KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Eğitim ve Kültür Ateşesi Yusuf İnanıroğlu, KKTC Antalya Turizm ve Kültür temsilcisi Münir Korman, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Çevre Koruma Dairesinde görevli Çevre Uzmanı Servet Sarıoğlu Nazlı  ve Kültür Dairesi araştırma görevlisi Fatoş Giritli bulunuyor.

BAŞKURT: “GÜNLERDİR YOĞUN BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, konuyla ilgili açıklamasında, fuar içerisinde yer alan KKTC evinin tamamlanması çalışmaları için günlerdir yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Başkurt, EXPO içerisinde birçok ülke ile birlikte KKTC’nin de kendi bitkileri ve kültürünü yansıtan bir evinin olmasının ülke tanıtımına büyük katkısı olacağını düşündüklerini kaydetti.

EXPO 2016’nın önümüzdeki günlerde büyük bir turizm potansiyeli olacağını ifade eden Başkurt, katkı koyan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İNANIROĞLU: “GURUR VERİCİ”

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da konuşmasında, EXPO 2016 içerisinde KKTC’nin de bir evinin olmasının gurur vesilesi olduğunu belirterek ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

1461397507.jpg