Gündem Kıbrıs Özel -  Mehmet Aktunalar

Ülkemizin en büyük sıkıntılarından birtanesi trafik ve bununla birlikte canımızı sıkan, bizi her daim üzen kanayan yaramız hiç kuşkusuz ki trafik kazalarıdır. Ülkemizin her yerinde neredeysa her gün trafik kazaları olurken, ne yazık ki her ay da birden fazla vatandaşımızı trafik canavarına kurban ediyoruz. Fakat bu yaşanan ölümlü kazalar bir çok kişi tarafından çok kolay unutuluyor ve trafik kuralları defalarca yok sayılıyor. Öyle ki trafik kazalarına uymayanlar kendi hayatlarını tehlikeye attıkları yetmezmiş gibi başkasının da hayatlarını riske etmekten hiç çekinmiyor.

İşte bu vurdumduymaz ve kendini bilmez trafik canavarları geçtiğimiz günlerde yüzünü bu kez Lapta'da gösterdi.

ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR

Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte ülkemizin bir çok yerinde farklı farklı sıkıntılar yaşanırken, bu durumlar içindeki en dikkat çekici olanı ve en vahimi ise geçtiğimiz günlerde Lapta'da yaşandı. Lapta Belediyesi'nin yeni eğitim yılında Lapta İlkokulu için servis sağlayamayacağını velilere duyurmasının ardından çocukların okula taşınmasını özel kuruluşlar üstlendi.

Fakat öğrencilerin taşındığı minübüslerin kapasitesinin üzerinde öğrenci taşınması sonucunda ortaya çıkan görüntü resmen faciaya davetiye çıkartıyor. Öyle ki küçücük minübüse onlarca çocuk tıkış tıkış doldurulması bir yana yer bulamayanlar ise okullarına ayakta seyahat etmek zorunda bırakılıyor ve her gün resmen azraile meydan okuyorlar. 

Yaşanılanlardan dolayı şikayetçi olan bir çok veli, bu durumdan hükümeti, belediyeyi ve okul yönetimini sorumlu tutuyor. Çocuklarının her gün resmen "Allah'a emanet" bir şekilde tanışdığını söyleyen veliler, kimsenin canı yanmadan bu konuya bir an önce bir çözüm bulunmasını bekliyorlar. Her gün onca çocuğun hayatının hiçe sayılarak taşınmasına kimsenin göz yumamayacağını dile getiren veliler polisi ve gerekli kurum ve kuruluşları göre çağırıyorlar.

lapta-003.jpg