Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun kamu hekimlerinin ikinci iş yapmaları konusundaki bazı açıklamalarını eleştirerek, bu açıklamaların devlet ciddiyetine gölge düşürdüğünü savundu.

Sucuoğlu’nun kanunları uygulamayı kaosla özdeşleştirdiğini öne süren Gardiyanoğlu,  “Bu kabul edilebilir bir tutum değil” dedi.

Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na, “Kamu hekimlerinin kendi hastanelerinde mesaileri sonrasında özel hasta bakmalarına yasal izin sağlayan ve halen yürürlükte olan Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 40’ıncı maddesini uygulamamakta neden ısrar ediyorsunuz?” diye sordu.

GARDİYANOĞLU, BAKANI BİR SONRAKİ DURUŞMAYA DAVET ETTİ

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Gardiyanoğlu’nun yazılı açıklaması şöyle:

“Sağlık Bakanı Sayın Sucuoğlu, bugünkü açıklamasında, kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarının, Aralık 2017’de vadettiği Genel Sağlık Sigortası’na geçmekle son bulacağını, ikinci iş yasağıyla ilgili Anayasa Mahkemesi kararına uymanın kaosla sonuçlanacağını belirtmesi çelişkiden başka bir şey değil.

Böylesine ciddi bir vaadin gerçekleşmemesi durumunda, halkımızdan sadece özür dileyeceğini belirtmesi de devlet ciddiyetine gölge düşürmekte.

Kendileri, hali hazırdaki yasaları da uygulamakla sorumlu iken, seçici  bir üslupla, kanunu uygulamayı kaosla özdeşleştirmesi, kabul edilebilir bir tutum değil. Bu açıklamanın, hukuk camiasının gözünden kaçmayacağına inanmaktayız.

Anayasa Mahkemesi’nin mevcut kararını unutan ve sanki kamu hekimlerinin ikinci iş yapması yasalmış da kendisi yasaklayacakmış gibi açıklama yapan, hukuk devletinin bir bakanı olduğunu unutup Anayasa Mahkemesi kararını uygulamakla yükümlü olduğunu hiçe sayan, bunu yapılmasını isteyen başta KTSÇHB Yönetim Kurulunu hikaye okumakla suçlayan Sayın Bakanın bundan sonra en büyük hikayeleri sağlık alanında yapacağı reformlarla anlatacağını unutmamalıdır.

Devam eden hukuk sürecimizin bundan sonraki duruşmalarına Sayın Sağlık Bakanını davet eder mahkeme heyetine de hikaye okumamalarını iletmesini önemle rica ederiz.”