24. Gazimağusa Çocuk Festivali kapsamında “20. Mektup Yazma Yarışması” yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, belediye ile Mağusa Kültür Derneği (MKD) işbirliğinde düzenlenen yarışmaya, Gazimağusa ve İskele’deki çeşitli okullardan yaklaşık 700 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi katıldı. Yarışmalar, Namık Kemal Lisesi, Yeni Erenköy Lisesi ve Şht. İlker Karter İlkokulu’nda yer aldı.

Mektup yazma yarışmasında 3. ve 4. Sınıflara “Susuzluk yaşamımızı nasıl zorlaştırır? Susuz kalmamak için neler yapabiliriz?” 5., 6. ve 7. sınıflara afiş gösterilerek “Siz olsanız bu göleti ve çevresini nasıl temizler, nasıl düzenlerdiniz?”, 8. ve 9. Sınıflara “İnsan vücudunun yüzde 70’i, dünyamızın yüzde 80’i suyla kaplı iken biz suya ne oranda önem veriyoruz? Bu konularda neler yapılabilir?” 10., 11. ve 12.sınıflara ise “Bir göçmen kuş olsanız göç ettiğiniz yerde nasıl bir çevre olmasını hayal ederdiniz?” konu başlıkları altında Nature 2000 Çevre Örgütü’ne mektup yazmaları istendi.

Yarışmada, dereceye girenler Mehmet Yağlı başkanlığındaki Çağın Zort, Emine Kılınç, Sencar Genç, Emirali Evcimen, Filiz Çağın, Ayşenur Talat, Kürşat Özdaloğlu ve Özlem Güler’den oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Namık Kemal Lisesi’nde yaptığı konuşmada, mektup yazmanın insanların duygu ve düşüncelerini kağıda dökebilmenin en iyi yolu olduğunu ifade etti.

Yazabilmenin ön koşulunun kitap okumak olduğunu belirten Arter, öğrencilere bol bol kitap okumaları ve yazmaları tavsiyesinde bulundu. Festivale gereken altyapıyı sağlayamaya ve destek vermeye devam edeceklerini belirten Arter, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi.

Mağusa Kültür Derneği Koordinatörü Esen Beyköylü de, Mağusa Kültür Derneği olarak öğrencilerin yeteneklerini ön plana çıkarmak amacıyla çalıştıklarını belirtti.

1459175570.jpg

1459175599.jpg

1459175649.jpg