Gazimağusa’da sokak hayvanları için kermes düzenlendi. Kermes bugün saat 18.00’e kadar devam edecek.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, kermes, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi ve Sokak Hayvanları Yardım Gönüllüleri ile işbirliğinde düzenlendi.

Mağusa Salamis yolunda yer alan kermesten elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının bakımında kullanılacak.

Kermeste, bağış yoluyla gelen ikinci el eşya ve kitap satışı yapılırken, gelir, Gazimağusa Belediyesi’nin inşa ettiği Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakımları belediye tarafından yapılan köpeklerin yem ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacak.

Hayvan severlerin katıldığı etkinlikte, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Gazimağusa Bağımsız Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek birer konuşma yaptı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, yılda iki kez yapılan kermesin bugün ilkinin düzenlendiğini belirterek, kermesin; farkındalık yaratılması amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Kermesten elde edilecek gelirin sokak hayvanlarının rehabilitesinde kullanılacağını ifade eden Arter, hayvanların bakımı için gönüllü çalışan vatandaşlara belediyenin de destek verdiğini, bu çerçevede sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini de ifade eden Arter, 300’ün üzerinde hayvanın bulunduğu barınağın ülkenin en büyüğü olduğunu kaydetti.

DP Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek de konuşmasında, sosyal sorumluluk projesinin sokak hayvanları yararına yapıldığını ifade ederek, sokak hayvanlarının toplanması, beslenmesi ve sağlıklarıyla ilgili tedavilerinde katkı sağlamanın amaçlandığı etkinliğin desteklenmesini istedi.

“Hayvan sevginin olmadığı yerde insan sevgisi de olmaz” diyen Dinçyürek, hayvanlarla ilgili yasalarda da eksiklikler ve sorular olduğuna işaret etti, yeni hükümet döneminde hayvan refahıyla ilgili adımların atılması beklentisini dile getirdi.