26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla, Gazimağusa Belediyesi ile sivil toplum örgütleri iş birliğinde “Uyuşturucu İle Mücadelede El Ele” sloganı ile  Gazimağusa’da yürüyüş gerçekleştirildi.

Madde bağımlılığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Akademisyen Sibel Dinçyürek ve halk katılarak uyuşturucu ile mücadele için destek verdi.

Gazimağusa  Zafer Anıtı Çemberi’nden başlayarak Mağusa Gelişim Akademisi’nde son bulan yürüyüşte, vatandaşlara uyuşturucu ile mücadele hakkında bilgilendirmenin yer aldığı broşürler dağıtılırken MGA Tesisi’nde konuşmalar yapıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında,  Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile bir araya gelerek çalışma yaptıklarını, toplumun uyuşturucu ve madde bağımlılığı felaketi ile karşı karşıya kaldığı olduğunu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve ailelerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. Arter,  Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile sürekli temas halinde olduklarını, bu konuya hassasiyet gösterilmezse çok daha büyük sıkıntıların ortaya çıkabileceğini, gençlerin nasıl korunacağının düşünülmesi gerektiğini, belediye olarak gençlere sosyal ve kültürel çalışmalar ve imkanlar sunarak gençleri bu felaketten uzak tutmak için uğraştıklarını belirtti. Maraş Birlik Dayanışma Derneği’nin çalışmalar yaptığına dikkat çeken Arter, diğer sivil toplum örgütlerinden de aynı hassasiyeti beklediğini, bu felakete karşı çok hızlı olmamız gerektiğini söyledi.

Akademisyen Sibel Dinçyürek ise, uyuşturucunun günümüzde ve çağımızda en önemli sorunlardan biri olduğunu, özellikle gençleri hedef alan bu soruna karşı farkındalık yaratarak herkesin bilgilenmesini sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek, 2012 yılından itibaren Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği ile birlikte ilk olarak bu sorunlarla karşılaştıklarını ve bunun karşısında neler yapılabileceği hakkında bir komisyon kurduklarını belirtti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, uyuşturucu ile mücadelenin fedakarlık ve özverili çalışma gerektirdiğini, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu olarak bu konuda destek veren ve vicdanını ortaya koyan kurum ve kuruluşlarla mücadelelerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Bir buçuk yıl önce kurulan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, uyuşturucu ile mücadele yasal alt yapının oluşturulması, bilimsel araştırmaların yapılması ile birçok denetimlerin yapıldığını ifade eden Karaokçu madde bağımlısı gençlere ailelerine gerekli yardımı sağladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından etkinlikte kongoo jumps gösterileri ve sokak basketbol turnuvası yer aldı.

img_1780.jpg

img_1790.jpg

img_1804.jpg

img_1838.jpg