Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde diyaliz hastalarının taşınması için Sağlık Bakanlığı’na araç bağışladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Sağlık Bakanı Salih İzbul, derneğin bakanlığa bağışladığı aracın tesliminde konuştu.

İZBUL: “KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ”

İzbul, Diyaliz ve Böbrek Hastalarına Yardım Derneği’nin Gazimağusa Hastanesi’nde kullanılmak üzere bir  araç bağışında bulunmasının, kurumlararası işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Girne Lefkoşa ve Gazimağusa’da olmak üzere 3 merkezde hastalara diyaliz hizmeti verildiğini ifade eden İzbul,  hastaların diyalize taşınmasının büyük sorun olduğunu belirtti  ve bununla ilgili atılacak adımlar hakkında bilgi verdi..

“DİYALİZ VE BÖBREK HASTALARINA 5 ARAÇ ALIMI İÇİN İHALEYE ÇIKILDI”

Sağlık Bakanlığı’nın tüm diyaliz ve böbrek hastalarının taşınması için girişimleri bulunduğunu belirten İzbul, bakanlığın 5 araç alımı için ihaleye çıktığını kaydetti.

İzbul, “5 aracın da hizmete girmesiyle adadaki bütün diyaliz hastalarımız rahat bir şekilde hastaneye taşınma hizmeti alabilecek” dedi.

SU DAĞITILACAK, YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Tülin Köseoğlu da, böbrek hastalığına yakalanmamak için yapılması gerekenlere değinerek, Dünya Böbrek Günü nedeniyle yapacakları etkinlikleri yineledi.

Köseoğlu, suyun böbrek için önemini vurgulamak için yarın Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Polikliniği’nin önünde su dağıtımı yapacaklarını; cumartesi ise böbrek hastalıklarına karşı ve böbreklerin korunmasında farkındalık yaratabilmek amacıyla  Dereboyu’nda yürüyüş düzenleyeceklerini anımsattı.