Öztaş, bu yöneticilik anlayışıyla 4 yıllığına belediye başkanlığına seçildiğini kaydederek, belediye meclisi üyeleri ve personelle görevini layıkıyla yerine getirmek için çalıştığını belirtti.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, "Değişen, Gelişen Geçitkale yolunda ilk 100 gün" başlıklı yazılı açıklamayla, belediyenin bugünkü ekonomik şartlarını ve ilk 100 günde yaptıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Geçitkale, Çınarlı, Mallıdağ, Yamaçköy, Sütlüce, Nergisli, Çamlıca’nın belediye sınırlarında yer aldığını hatırlatan Öztaş, yöneticilik anlayışının, bu köylerdeki sorunları dinleyip çözmek ve halka yaşanabilir yerleşim yerleri yaratmak olduğunu ve halkın da kendisini bu anlayışla seçtiğini vurguladı.

Sözünü verdiği projelerin bir kısmını başlattıklarını kaydeden Hasan Öztaş, Geçitkale Belediyesi’ni devraldığı 4 Temmuz 2014’teki durumu özetledi.

Öztaş, mevcut idari yapıya müdahale edilmediğini, gerekli iyileştirmeler yapılarak temizlik ve su işleri birimi gibi birimler oluşturulduğunu, personelin özlük haklarının ödenebilmesi için devletten yardım talebinde bulunulduğunu ve personel için tek tip üniforma sistemine geçildiğini bildirdi.

2 MİLYON TL BORÇ, 1.5 MİLYON TL ALACAK

Tüm belediye çalışanları arasında ayrım yapmayan bir yönetim oluşturduklarını, çalışanları da, kendi iş alanlarındaki görevlerinde siyasetten uzak uygulamalar yapmaları konusunda uyardıklarını kaydeden Hasan Öztaş, belediyeyi 1.3 milyon TL’si İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta’lara, geri kalanı da iç piyasaya olmak üzere toplam 2 milyon TL civarında borçla devraldıklarını; 1.5 milyon TL de alacakları olduğunu söyledi.

“TAHSİLAT ARTTI”

Tahsilâtı yapılamayan bu alacakların tahsilâtı için gerekli girişimleri başlattıklarını açıklayan Öztaş, böylece Geçitkale’de Haziran ayında yüzde 39 olan tahsilatın, Eylül ayında yüzde 63’lük bir artış gösterdiğini bildirdi.

Öztaş, “Belediyemizi bu şekilde devraldık ancak başta da belirttiğim üzere bizlerin görevi sorunları anlatmak ve onların arkasına sığınmak değildir” diyerek Geçitkale Belediyesi sınırlarındaki bölgeyi yaşanabilir bir yer haline getirmenin en büyük hedefleri ve görevleri olduğunun bilinciyle çalıştıklarını vurguladı.

100 GÜNDE YAPILANLAR

Açıklamasında “Şimdi Değişim ve Hizmet Zamanı’’ sloganıyla ilk 100 gün içerisinde yaptıkları hakkında bilgi veren Geçitkale Belediye Başkanı Öztaş, özetle şunları sıraladı:

“7 yıl aradan sonra yapılan Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali, Geçitkale ve bölge halkı arasında büyük sevinç yarattı.

65 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitesini artırma hedeflerinden biri olan ‘İkinci Bahar Yaşam Kulübü’ projesi hayata geçirildi. Kulübe bir araç hibe edildi.

Vatandaşları fatura ödemelerde rahatlatacak bir uygulama başlatılarak belediye sınırlarındaki tüm köylerde ‘gezici vezne’ uygulamasına geçildi.

Geçitkale Belediyesi’ni daha yeşil ve yaşanabilir bir yerleşim yeri haline getirmek için Atatürk Büstü civarına bin tane çiçek dikildi. Sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinde susuz kalmaması için belirli noktalara otomatik suluklar yerleştirildi. Geçitkale’de bulunan ilk ve orta dereceli okullar, 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde temizlenerek yeni döneme hazır hale getirildi. Geçitkale ve Belediyeye bağlı altı köydeki kabristanlıklarda geniş kapsamlı temizlik çalışması yapıldı, suyu dahi olmayan bazı kabristanlıklara su götürüldü. Geçitkale ve bölgesindeki ağaçlara bakım ve budama yapıldı. Belediyeye ait zaman aşımında yıpranan veya kullanılamaz hale gelen birçok araç, bakım ve onarımdan geçirildi.

TC Yardım Heyeti tarafından finanse edilen ‘Belediye ve Köylerin Altyapı Yatırımlarına Katkı Payı Projesi’ kalemi ile ilgi 2014 yılına ilişkin çalışmalar çerçevesinde Geçitkale Belediyesi öngördüğü 11 projeyi TC Yardım Heyeti Başkanlığı’na sundu.”