Hüseyin Çiçek

Ziyamet-Gelincik kavşağı üzerinde bulunan bir kahvehaneye,  alüminyum penceresini taş ile kırarak giren ve 207 TL tutarında madeni paranın yanı sıra, 10 TL değerinde yüz havlusu ile 400 TL değerinde dizüstü bilgisayarı sirkat eden Mehmet Nurçin hakkındaki kararı Gazimağusa  Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu okudu.

Sanığın işlemiş olduğu suçun 7 yıla kadar hapislik öngörecek kadar vahim ve ciddi bir suç olduğunu söyleyen Mesutoğlu, dükkan açma ve hırsızlık suçlarının toplumda endişe ve huzursuzluk yaratan ve yaygınlaşan suçlar arasında olduğunu dile getirdi. Kimsenin başkasına ait eşya veya parayı sirkat etme hakkının olmadığını vurgulayan Mesutoğlu, sanığın alkol tesiri altında böyle bir suçu beyan etmesinin de hafifletici bir neden olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.  

Mesutoğlu huzurlarındaki sanığa hapislik dışında bir ceza vermelerinin mümkün olamayacağını ifade etti. 

Sanığın genç ve benzer sabıkası olmamasını, adaletin erken tecellisine katkı koymasını ve müştekinin zarar ziyanını karşılamasını sanık hakkında hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyleyen Mesutoğlu, sanığı 4 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.