Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Refia Erosal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün’ü ziyaret ederek, birlikte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Açıklamada, görüşmede varılan karar uyarınca, iletişim, sınır, cinsel istismar, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsel yönelim ve akran baskısı konularında önce gençlere daha sonra ise ailelerine eğitim seminerleri verileceği belirtildi.

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençler açısından yararlı olacak eğitim seminerleri projesini Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ile birlikte hayata geçireceklerini vurguladı.

Düzgün, çekim merkezi olan gençlik merkezleri ve kamplarda gerçekleşen sportif, kültürel, eğitsel ve sanatsal aktivitelerin yanında eğitim seminerlerine de yer vereceklerini belirterek, söz konusu çalışmanın gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağını ve o yaşlarda tehlike yaratabilecek sorunlarla ilgili çözüm yolları bulabileceklerini söyledi.

Düzgün, sivil toplum örgütleri, belediyeler ve dernekler ile işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek, gençler adına yararlı projeleri değerlendirmeye hazır olduklarını vurguladı.