Girne kenti için “Uluslararası Master Oyunları Birliği” tarafından düzenlenmesi planlanan “2019 Avrupa Master Oyunları” konusunda resmi başvuruda bulunuldu.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 2019 Avrupa Master Oyunları için Girne adına başvuru Cumhurbaşkanlığı’nın desteğiyle Akdeniz Spor Birliği Başkanı Dr. Serhat Deniz önderliğinde, Celler Enerji A.Ş ve Celler Kozmetik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Tural ve Akdeniz Spor Birliği AŞ Başkanı ve eski basketbol Federasyonu Başkanı Levent Çağdal tarafından gerçekleştirildi. Cyprus XP Direktörü Zeki Ziya ve yardımcısı İlkay Aslım da bu  süreçte  ekiple birlikte çalıştı.

2019 Avrupa Master Oyunları’na Girne ile birlikte Pesaro (İtalya), Tampere (Finlandiya) ve Torino (İtalya) 2019 Avrupa Master Oyunlarına ev sahipliği yapabilecek şehirler olarak belirlendi.

“KENTTE ÖNEMLİ BİR DİNAMİK YARATACAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ülkenin ve Girne kentinin uluslararası platformda tanıtımına önemli katkı sağlayacak bu girişimi desteklediklerini ifade ederek, sürece katkı koyanlara teşekkür etti.

2019’da yapılacak 2019 Avrupa Master Oyunları’nın Girne’de yapılmasının kentte önemli bir dinamik yaratacağını vurgulayan Güngördü, kültür ve sanatla birlikte sporun dünya barışına önemli bir katkısı olduğuna inancını belirtti.

Güngördü, böylesi uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapabilmenin büyük heyecan verici olduğunu söyleyerek, herkesi sosyal medya üzerinden “International Masters Games üzerinden “International Masters Games Association (IMGA)” sayfasına girip oyunların Girne’de yapılmasını desteklemeye davet etti.