Nadire Bahadi

Havaların ısınmasına ve turizm sezonun açılmasına rağmen Girne esnafı henüz beklentilerini karşılayamadı. Çarşının geçmiş yıllara göre boş kaldığından şikayetçi olan esnaf, gelen turistlerin ise çarşıya para bırakmadığından yakındı. Bazı esnaf ise yerli halkın turiste oranla çarşıya daha çok kazanç sağladığını savundu. Dünyadaki terör ve savaş hallerinin ülke turizmini olumsuz etkilediğini düşünen esnaf, sezonun ileriki dönemlerinde işlerde artış yaşanacağından umutlu olduklarını dile getirdi. Esnaf ayrıca çevre düzenlemesi ve çarşıya teşvik konusunda da yetkililerin çalışma yapması yönünde talepte bulundu.

Esnaf ne dedi?

Ahmet Şener: Geçen yıl ki işler turizm sezonu açılmasına rağmen bu yıl henüz yok. Savaş ve terör tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizde de turizmi olumsuz yönde etkiledi. Bu sezon ülkeye alışveriş yapıp kazanç sağlamayan, otelde konaklayıp sadece bölgeyi gezerek çarşıya para bırakmayan turist sayısında artış var bu da haliyle esnafı kötü etkilyor. Ümidimiz sezonun ileriki günlerinde esnafın kazanç sağlayacağı bir dönem olması.

Yılmaz Kök: Turizm sezonu açıldı ancak çarşıda henüz beklenen hareketlilik ne yazık ki yok. Bölgede turist olmasına rağmen esnafa kazanç sağlamıyor. Umudumuz sezonun ileriki günlerinde turist sayısında artış yaşanması ve esnafın da biraz olsun yüzünün gülmesi.

Mustafa Olcay: Turizm sezonu açıldı ancak işlerimizde henüz bir gelişme yaşanmadı. Çarşıdaki yoğunluk henüz kuru kalabalık ve esnafa kazanç sağlamıyor ancak bu yıl için beklentilerimiz yüksek. Turist sayısında artış yaşanacağını ümit ederek sezonun ileriki günlerinde yüzümüzün de cebimizin de güleceğini umuyoruz. Çarşıda yapılacak düzenleme ve teşvik çalışmaları turistin yanında yerli halkında ilgisini çekecek diye düşünüyorum.

Ali Osman Yıldır: Sezona iyi bir başlangıç yapsak da geçmiş yıl ile kıyaslandığı zaman esnafın işlerinde oldukça düşüş var. Çarşı esnafı bu dönemde turistten çok yerli halk sayesinde ayakta durabiliyor. Bu yıl turist çarşıya sadece gezmek için geliyor, esnafa kazanç sağlamıyor ne yazık ki. Ümidimiz ileriki günlerde turist sayısında artış yaşanması ve güzel bir dönem geçirmek