Girne’de hafta sonu yapılan denetimlerde, Tütün Ürünleri Yasası'na aykırı hareket eden bir kısım bar ve restaurant işletmecileriyle bazı kişilere toplam 11 bin 764 TL para cezası kesildi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Girne İlçe Emniyet Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen denetimde 8 bar, 1 restoran bar ve alkol satışı da yapan bir akaryakıt istasyonu denetlendi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envergil ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Hasan Karaokçu’nun başkanlık ettiği denetimlerde Girne Polis Müdürlüğü, Kaymakamlık personeli,  Temel Sağlık Hizmetleri Girne Sıhhiye Şubesi, Girne Belediyesi Zabıtası, Alsancak Belediyesi Zabıtası ve Sosyal Hizmetler Dairesi ekiplerinin katılımıyla gerçekleşti.

Saat 21.00’de başlayıp saat 02.30'da tamamlanan denetim sonucunda, Tütün Ürünleri Yasası'na aykırı hareket eden bir bara 5 bin 190, bir restoran bara 4 bin 235,  iki bara 865’er lira ve 3 şahsa da 173’er lira olmak üzere toplam 11 bin 764 TL para cezası kesildi.

Alkollü satış izni olan bir benzin istasyonu sorumlusuna ise bazı ürünlerle birlikte promosyon olarak alkol verdiğinin belirlenmesi üzerin  gerekli uyarılar yapıldı.

Denetimler sırasında Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ve denetim yapan ekiplere yönelik olumsuz tavır sergileyen bir iş yeri sahibi hakkında ise polis tarafından yasal işlem başlatıldı.

ENVERGİL: “GECE VE GÜNDÜZ DENETİMLERİNİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ”

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envergil, konuyla ilgili açıklamasında, denetimleri Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği halinde alınan kararlar ve yasaların verdiği yetkilere dayanarak sürdürdüklerini belirtti.

Envergil, 1 yılı aşkın süredir Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun ilgili birimleriyle işbirliği halinde sistemli bir şekilde sürdürdükleri denetimlerin tek amacının,  insan sağlığının korunmasına yönelik olarak çıkarılan yasaların uygulanmasını sağlamak ve  gençler için risk oluşturabilecek unsurları en aza indirmek olduğunu kaydetti.

Mehmet Envergil, denetimler sonucunda bazı olumlu mesafeler kat etmelerine karşın, henüz daha istenilen noktaya gelinmediğine işaret etti.

Envergil, yakaladıkları uyumlu işbirliğiyle gece ve gündüz denetimlerini önümüzdeki dönemde de sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

1457346515.jpg

KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise ilçe emniyet kurullarıyla yaptıkları toplantılarda, bet ofis, internet kafe, alkol ve sigara satan mekanlar gibi gençleri için risk unsuru oluşturduğu düşünülen yerlere yönelik denetimler gerçekleştirilmesi kararı alındığını belirtti.

Komisyon olarak ilgili birimlerle işbirliği halinde bu kararların gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Karaokçu, aigara ve alkolün verdiği zararlardan gençleri ve çocukları korumanın sadece devletin ilgili birimlerinin değil, işletme sahiplerinin de görevi olduğunu vurguladı.

Karaokçu,  toplumun her bireyinin bu bilinçte hareket etmesi durumunda başarı elde edilebileceğini kaydetti.

Toplum huzuru, sağlığı  ve gençlerin korunması için çıkarılan yasalara uyulmasını istediklerini  kaydeden Karaokçu, büyük bir özveri ile hiçbir karşılık beklemeden denetimlere katkı koyan herkese teşekkür etti.