Devrim DEMİR

Girne bölgesinde son 8 ayda birçok ev ve iş yerine girerek yüklü miktarda para ve ziynet eşyası çalan Umut Ölmez ve Emrah Bayer aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Alınan 3 günlük tutukluluk süresinde zanlıların verdikleri gönüllü ifadede polis yeni çalıntı birçok emareye ulaştı. Zanlılar, evlerden çaldıkları birçok ziynet eşyayı Girne’de bir parka gömdüklerini itiraf ederken, yapılan kazı çalışmalarında gömülü çok sayıda ziynet eşya ele geçirdi.

Polisin ele geçirdiği ziynet eşyalar, dün Girne Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi.

Ölmez ve Bayer dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Banu Soyer, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

hirsizlik-1.jpg

Çaldıkları parkta gömülü çıktı

Girne Polis Müdürlüğü’ne Adli Şube’de görevli polis memuru Süleyman Çelik mahkemede verdiği ifadede, zanlı Umut Ölmez ve Emrah Bayer’in “Geceleyin ev açma”, “Kasti hasar”, “Ev açma”, “İkametgâhtan sirkat” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Süleyman Çelik, zanlılar hakkında alınan 3’er gün tutukluluk süresinde evlerinde yapılan aramada hırsızlık yaparken giydikleri ayakkabıların emare olarak alındığını söyledi.

Çelik ayrıca zanlıların verdikleri gönüllü ifadede, çalıntı birçok ziynet eşyasını Girne’de bir parka gömdükleri yönünde ifade vermeleri üzerine bölgede detektörle kazı yapıldığını kaydetti. Çelik yapılan kazılarda, gömülü çok sayıda ziynet eşyası tespit ettiklerini belirtti.

Polis: Mağusa ile ortak hareket ediyoruz

Soruşturma memuru, zanlı Umut Ölmez’in Mağusa’da çok sayıda eve girdiği ve kamera kayıtlarından tespit edildiğini ifade etti. Mağusa Polis Müdürlüğü ile ortak çalıştıklarını belirten Çelik, ziynet eşyaların sahiplerinin araştırıldığını söyledi.

Soruşturma devam ediyor

Polis memuru Süleyman Çelik, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, bölgede buna benzer birçok hırsızlıkların meydana geldiğini ve araştırmanın devam ettiğini kaydetti. Çelik ayrıca zanlıların kullandığı eldiven ve maskelerin henüz bulunamadığını belirterek 8’er gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.