Girne Belediyesi yaz dönemine girilmesi ve su tüketiminin artması nedeniyle  tüm bölgelere yaz programı dahilinde su verileceğini hatırlatarak, suyun tasarruflu kullanılması çağrısı yaptı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, su dağıtım programı konusunda Girne Belediyesi Su İşleri Şubesi’nden bilgi alınabileceği, gelecek hafta itibarıyla su ile ilgili sorunların iletilebileceği direkt hat oluşturulacağı belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  yaz aylarında  su tüketiminin artması nedeniyle dağıtımla ilgili  düzenlemeye gidildiğini belirterek, kesintilerin sebebinin teknik veya idari bir sorun olmadığını, herhangi bir arızanın da söz konusu olmadığını kaydetti.

Güngördü, suyun dikkatli kullanılması halinde su sıkıntısının en asgari düzeyde hissedileceğini ifade etti.

Güngördü, su kaynaklarının çok dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle  yaz  mevsiminde aşırı sıcaklardan dolayı yer altı sularının çekildiğini, bu durumun ilerleyen yıllarda sıkıntılara neden  olabileceğini söyledi.

Güngördü, vatandaşlara, konuyla ilgili hassas davranma, evlerinde, işyerlerinde, bahçelerinde ve su kullandıkları bütün yaşam alanlarında gereksiz su kullanımlarından kaçınma çağrısı yaptı.