Suudi Arabistan üzerinden gelen toz zerreciklerinin ülkemizde olduğu gibi Gazimağusa’da şiddetli bir şekilde hissedilmesi nedeniyle Gazimağusa Belediyesi bazı tedbirler uyguluyor.

Personeline maske dağıtan Gazimağusa Belediyesi, vatandaşlara da maske dağıtmaya başladı. Gazimağusa Belediyesi,  personeli için aldığı önlemin yanı sıra, arzu eden vatandaşların Gazimağusa Belediyesi, Mağusa Gelişim Akademisi(MGA) ve Gazimağusa Belediyesi Atatürk Kreş ve Anaokulu’ndan ücretsiz olarak dağıtılacak maskeleri almaları için çağrı yaptı. Maskelerin duyurulan noktalardan mesai içi ve dışında herhangi bir saatte alınabileceği bildirildi. 

Toz zerreciklerinin yoğun olarak etkili olduğu Gazimağusa’da olumsuz hava koşullarının dışarıda görev yapan personelinde sağlık sorunlarına neden olmaması konusunda hassasiyet gösteriyor. Zorunlu olarak dışarıda görev yapan personeline maske dağıtarak aldığı önleme ek olarak, aciliyet gerektirmeyen işlerle ilgili dışarıda personel görevlendirmesi yapılmaması yönünde karar da alındı. Hem hizmetlerin yürütülmesi hem de olumsuz hava koşullarından en az sayıda personelin etkilenmesi adına dışarıda çalışacak personel sayısı minimum düzeyde tutuluyor. 

Olumsuz hava koşullarının bugün ve Çarşamba günü de etkili olması beklendiği için toza karşı hassasiyeti olan kişiler ve sürücülerin tedbirli olmaları çağrısı da yapıldı. Gazimağusa Belediyesi, 24 saat hizmette olan 630 0 500 numaralı telefondan acil durumlar için aranabilir

unnamed-070.jpg