Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) açıklanan hayat pahalılığı rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, “HP’nin (hayat pahalılığı) DPÖ tarafından % 0.6 (binde altı) olarak hesap edilmesi UBP-DP hükümetinin yolsuzlukta geldiği noktayı göstermektedir” görüşünü ileri sürdü.

Gökçebel, temel tüketim maddelerinin son beş yılda % 70’ten fazla pahalılaştığını, alım gücünün % 50’den fazla azaldığını, kamusal hizmetlerin değersizleştirilerek, kalitesi düşürülerek metalaştığını ve  sabit geliri olan, asgari ücretle çalışan işsizler için hayatın çekilmez hale getirildiğini öne sürdü.

Gökçebel, asgari ücretin artırılmaması, çalışanların alım gücünün korunmaması neticesinde toplumun % 80’inin hayatının  her geçen gün daha da zorlaşmasına karşın bu kesimlere yük yüklenmeye devam edildiğini, diğer yandan toplumun % 10’unu geçmeyen bir azınlığın lüks içerisinde yaşadığını iddia etti.

Gökçebel, “Türkiye’deki enflasyonun yarısını çıkartmayı başarabilen DPÖ, hokkabazlık yaparak 2008’den beri artış almayan çalışanların HP’sini de sahteleyerek bitirmiştir” ifadelerini kullandı.

Gökçebel, UBP-DP hükümetinin HP üzerinde oynayarak çalışanlardan çaldığının,  kitabına uydurarak doğru ve bilimselmiş gibi halka yutturulmaya çalışıldığını ileri sürdü.