Gönyeli Belediyesi’nde “Gönyeli Belediyesi Reklam Denetim Tüzüğü” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gönyeli Belediyesi Hizmet Binası’nda yer alan toplantıya Karayolları Dairesi Müdürü Nihat Erduran, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da katıldı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, toplantıda yaptığı konuşmada,  tümüyle Avrupa’daki ana yollara uygun standartlardan örnek alınarak hazırlanan Reklam Denetim Tüzüğü’nden ödün vermeyeceklerini vurguladı.

“TÜM BELEDİYELERİMİZLE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ”

Gönyeli Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Benli, “Sürdürülebilir bir çevre ve trafik yol güvenliği anlayışı ile yeni Reklam Tüzüğü’nden taviz vermeyeceğiz. Bu tüzüğü, işbirliği içerisinde tüm belediyelerimizle paylaşmaya hazırız” dedi.

Benli, tabelaların ölçüsünden yüksekliğine, iki tabela arasındaki mesafeden yapının fiziki sağlamlığına, ana yola mesafeden trafik yol güvenliğine kadar pek çok unsurun yeni tüzük altında denetleneceğini belirtti.

Ahmet Benli “Özellikle şehirlerarası kara yollarında yaratılan görüntü kirliliğini ortadan kaldırırken, trafik yol güvenliğini de gözetecek bir düzenleme yaptık” dedi.

1463039172.jpg

REFİKOĞLU: “GÜÇ BİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET ETMEK İSTİYORUZ”

Gönyeli Belediyesi Şehir Plancısı Merter Refikoğlu, Reklam Tüzüğü’ndeki hassasiyeti diğer belediyelerle de paylaşarak, güç birliği içerisinde hareket etmek istediklerini ifade etti.

Gönyeli sınırları içerisindeki reklam tabelalarının yanı sıra, Lefkoşa-Girne ana yolundaki düzenlemelerin de ilgili tüzükle denetleneceğine işaret eden Refikoğlu, tüzüğün küçük değişikliklerle diğer belediyeler tarafından da uygulanabileceğini belirtti.

Refikoğlu, tüzüğün harçlar, trafik güvenliği ve reklamların ebatları açısından da bilgiler de içerdiğine işaret etti.