Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında mesaj yayınlayarak, gün kapsamında düzenleyeceği etkinlikler hakkında bilgi verdi.

GÜKAD mesajında, kadın haklarını hatırlatmak ve kadının toplumdaki önemini anlatmak için tek yürek olduklarını belirterek, kadınları susturma ve yıldırmak isteyenlerin karşısında duracağını bildirdi.

“Eşitlik, cinsiyetçi politikaları yıkmak; sömürülmeme, töre ve kıskançlık cinayetlerine, ata erkil sisteme kurban olmamaktır. Eğitimde eşit haklara sahip olmak için iş yaşantısında sigortasız, sendikasız, güvencesiz çalışmaya dur demek için tek yumruk oluyoruz. Fuhuşu ve ikinci sınıf vatandaş muamelesini kabul etmediğimizi bildirmek istiyoruz. Biz ne bacı, ne bayanız. Biz kadınız” diyen dernek son yıllarda kadına yönelik şiddetin artması, kadını kimliksiz kılmaya çalışan kişi ve olaylarla karşılaşmanın içlerindeki “özgürlük sürgününü” yeşerttiğini ifade etti.

Her sürgünde daha kararlı ve daha güçlü olduklarını da dile getiren dernek, din, dil, ırk, yaş, yaşanılan coğrafya ne olursa olsun kadının kadınca yaşayıp, var olacağını vurguladı.

MART AYI ETKİNLİKLERİ

GÜKAD binasında; bugün saat 19:30’da “The Danish Girl” sinema filmi gösterimi, 15 Mart saat 20.00’de ise GÜKAD binasında söyleşi, kitap tanıtım ve imza günü etkinliği gerçekleşecek.

“Kıbrıs Türk Toplumunda Kadının Yeri ve Feminist Mücadele” temalı söyleşinin konuğu Feminist Atölye aktivisti, Avukat Aslı Murat olacak.

Gecede, Neriman Cahit ve Feriha Altıok kitaplarını tanıtacak ve okurları için imza verecek.