Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), Sağlık Bakanlığı’nın, gecikmeden kanser vakalarının çok arttığı Yayla köyüyle ilgili araştırma yapılmasını istedi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, GÜKAD Yönetim Kurulu, ‘Birlikte dertleşmek, birlikte hareket etmek’ sloganıyla Yayla Köyü’nü ziyaret etti.

Ziyarette, son zamanlarda kanser hastalığına bağlı olarak ard arda ölüm vakalarının yaşandığı Yayla köyüyle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından derinlemesine bir araştırma yapılması ve amaçla acil bir komite kurulması talep edildi.

Sağlık Bakanlığı’nın gecikmeden, ilgili araştırma komitesini kurup çalışmaya başlamasını isteyen GÜKAD yetkilileri, Yayla’da artış gösteren kansere bağlı ölüm vakalarının çevresel ve genetik faktörlerinin bilimsel incelemelerle ortaya çıkartılmasının önemine değindi.

YAYLA’DA EKO TURİZM AÇISINDAN YÜKSEK BİR POTANSİYEL VAR, MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMELİ...

Ziyarette, özellikle kırsal kesim arsalarının köyden göçü yavaşlattığına da dikkat çekilerek, Yayla’nın tarım ve hayvancılık yanında marka değeri yüksek olan özgün el işleriyle de ‘Eko Turizmi’ açısından yüksek potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Ziyarette, ‘Yayla - Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin yeniden ele alınması gerektiği de kaydedildi.