Sağlık Bakanı Ahmet Gülle bugün yeni yıl ziyaretleri kapsamında Girne Akçiçek Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastane idaresi, doktor, hemşire, personel ve hastaların yeni yıllarını kutladı.

GÜLLE “2015 YILI BAŞINDA GENEL SAĞLIK SİGORTASIYLA İLGİLİ AÇILIMLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ziyaretle ilgili olarak basına yaptığı kısa açıklamada, hızlı bir gelişim gösteren Girne’de artan nüfusla birlikte sağlıkta gereksinimlerin de buna bağlı olarak artış gösterdiğini belirtti.

Gülle, buna rağmen hastane çalışanlarının özverili çalışmaları sayesinde hastalara iyi ve kaliteli sağlık hizmeti verilmekte olduğunu vurguladı.

2014 yılının sağlıkta yeni bir sistem oluşturma çalışmalarıyla geçtiğini ifade eden Bakan Gülle,  ülkede genel sağlık sigortası kurulması için çalıştaylar, stratejik planlamalar yanında Türkiye’den uzman ekiplerle ciddi çalışmalar yapıldığını anımsattı.

Yapılmakta olan çalışmalarda sona gelindiği ve 2015 yılı başında genel sağlık sigortasıyla ilgili açılımları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Bakan Ahmet Gülle, 2015’in sağlıkta yeniden yapılanmada yasal düzenlemelerin gerçekleşeceği bir yıl olacağını kaydetti.

Bakan Gülle, 2105 yılının ülkeye sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini de diledi.