Sağlık Bakanı Gülle Karpaz bölgesinde başta sağlık olmak üzere tüm alanlarda yatırım yapılacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Karpaz bölgesi ziyaretleri çerçevesinde Yeni Erenköy’de yapımı devam eden yeni sağlık merkezi inşaat alanıyla, Mehmetçik’e yapılması planlanan sağlık merkezi için öngörülen arazide incelemelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Gülle’ye ziyaretleri sırasında CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ve Bakanlık Özel Kamem Müdürü Süleyman Mert eşlik etti.

Bakan Gülle incelemelerinin ardından Yeni Erenköy’de yaptığı açıklamada, Karpaz bölgesinde sağlık başta olmak üzere her alanda yatırım yapmayı düşündüklerini ifade ederek, kısa bir süre önce temeli atılan Yeni Erenköy Sağlık Merkezi’nin normalde, Mayıs 2016 yılında bitmesi gerektiğini ancak planlanandan daha erken bir tarihte bitmesine gayret gösterildiğini kaydetti.

Karpaz bölgesinin başta turizm olmak üzere yeni yatırımlarla gelişen bir bölge olduğuna dikkat çeken Bakan Gülle, bu gelişimin iyi olabilmesi için en temel koşulun da sağlık altyapısının güçlü olması olduğunu kaydetti.

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da, bölge halkının uzun yıllardan beri beklentisi olan yeni sağlık merkezinin inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, bölgeye yapılan böylesi yatırımlardan son derece memnun olduklarını ifade etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da bölge halkının artık sağlık hizmeti almak için başka bölgelere gitmek zorunda kalmayacağını vurguladı.

Bakan Gülle Mehmetçik’teki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada ise  “Mehmetçik bölgemizde yine özelikle Bafra Turizm Bölgesi’ndeki yatırımlarıyla oralara da hizmet vermesiyle orda daha etkin çalışacak bir sağlık altyapısına gereksinim vardır, dolayısıyla orda da bir yeni sağlık merkezi yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Gülle, Karpaz bölgesine büyük önem verdiklerini dile getirerek, yerinde sağlık hizmeti projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini yineledi.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de Mehmetçik beldesinde yapılması planlanan yeni sağlık merkezinin bölge halkı ve turizm tesisleri için önemli olduğunu söyleyerek, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye teşekkür etti.