Gündüz bugün bu çerçevede ilk olarak Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret ederek, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter görüştü. Gündüz ile Arter görüşmede, Gazimağusa Limanı ve turizm ile ilgili konuları ele aldı. 

Turizm Bakanı Gündüz, kültürel miras açısından Gazimağusa’nın önemli bir kent olduğunu belirterek, ülkede “deniz, kum güneş” şeklindeki turizm anlayışından “kültürel turizm” anlayışına geçiş yapılması gerektiğini söyledi.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz’e, Bakanlık Danışmanı Hüda Hüdaverdi ile bakanlık yetkilileri eşlik etti.

GÜNDÜZ: “KÜLTÜREL TURİZM ANLAYIŞINA GEÇMELİYİZ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz burada yaptığı konuşmada, eski bir kaymakam olarak belediyeciliğin nasıl olduğunu bildiğini, yerel yönetimlere önem verdiğini ifade ederek, İsmail Arter’in Gazimağusa için özveri ile çalıştığını kaydetti.

Gündüz, belediyelere önem verdiklerini vurgulayarak, müsteşarı ile birlikte belediye ziyaretlerine Gazimağusa Belediyesi’nden başladıklarını ifade ederek, Başbakan Yardımcılığı bünyesindeki bakanlıkların Gazimağusa için “biçilmiş kaftan” olduğunu belirtti. 

Turizm, ekonomi ve kültürel miras açısından Gazimağusa’nın önemli bir kent olduğunu belirten Gündüz, “deniz, kum güneş” şeklindeki turizm anlayışından “kültürel turizm” anlayışına geçiş yapılması gerektiğini işaret etti.

Turistlerin kültürel yerlere ve sağlık turizmine yöneldiğini, bu konularda Belediye Başkanı Arter ile fikir alışverişi ve ortak çalışma yapacaklarını ifade eden Gündüz, dinamik bir belediye başkanına sahip olan Gazimağusa’nın çok şanslı olduğunu belirterek, kendisinin her belediyeye eşit mesafede olduğunu, turizm, kültür, ekonomi ve spor alanında birlikte iyi işler yapacaklarına inanç belirtti.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, Menteş Gündüz’ün belediyeyi ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ve ziyaretin kendileri için anlamlı olduğunu belirtti.

Arter, tüm bakanlıklarla istişare içinde çalışma yürüttüklerini ancak özellikle Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile yerel yönetimlerin daha yakın ilişkide olan bir bakanlık olduğunu söyledi.

Arter, Başbakan Yardımcılığı’nın “19. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali”nin ana sponsoru olduğu için bakan Menteş Gündüz’e teşekkür etti.