1996 yılından beri Gazimağusa ve İskele bölgelerinde uyguladığı projelerle adından sıkça söz ettiren ve inşaat sektöründeki faaliyetleriyle haklı bir gururun sahibi olan HALKEN İNŞAAT ve EMLAK ŞTİ.LTD., çağdaş ve insan sağlığına değer veren bir firma olmanın da gereğince çalışma ortamı ve yaşam kalitesini artırma adına bir süre önce başlayan iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları çerçevesinde personeline “Temel İş Sağlığı, Güvenliği ve İnşaatlarda Güvenlik Uygulamaları” eğitimi verdi.

Ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti vermekle yetkilendirilmiş ilk kuruluş olan İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Ltd’den (İSGÜM LTD) alınan hizmet çerçevesinde İSG uzmanları Emir Taşcıoğlu ve Umut Kurşun’un Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) konferans salonunda verdiği eğitimde, Halken İnşaat çalışanları ve kuruma hizmet veren firmalar için interaktif sunumlar yapılarak iş sağlığı ve güvenliği konusunun önemi vurgulandı, alınacak birtakım basit önlemlerin bile hayat kurtarıcı nitelikte olduğu belirtildi.           İSG hizmetinin dinamik bir süreç olması ve ayrıca son zamanlarda ülkemizde meydana gelen iş kazalarının ve can kayıplarının yüksekten düşme neticesinde olmasından dolayı bu konuya özel önem verilmesi gerektiği vurgulandı. Bu durumu 3.4 metreden yüksekte çalışırken düşen insanların %85’inin hayatını kaybettiğini gösteren OSHA (Occupational Safety and Health Agency) istatistiğinin de desteklediğini belirten eğitimciler, özellikle inşaat sektöründe bu konunun çok ciddiye alınması gerektiğini ifade ettiler. Çalışanlar, yüksekte çalışırken alınması gereken önlemler ve yüksekte çalışmaktan kaynaklanan risklerin azaltılması için yapılması gerekenlerin detaylı bir şekilde anlatıldığı eğitime büyük ilgi gösterdiler ve sordukları sorularla sunumları desteklediler.

Sürekli iyileştirme ilkesi çerçevesinde daha derinlemesine konularla devam edecek olan eğitimlerin ofis personeline de verileceği ve konunun öneminin sürekli gündemde tutulacağı belirtildi.