Bu akşam yapılan Halkın Partisi Parti Meclisi toplantısından, Meclisin meşruiyetini yitirdiğine vurgu yapılarak, en erken zamanda erken seçime gidilmesi çağrısı çıktı. Parti’den yapılan açıklamada, bu hükümetin ömrünü tamamladığı, öte yandan bu Meclisten de uzun ömürlü ve Halkın yararına bir hükümetin çıkmasının mümkün olmadığına dikkat çekilerek “artık Halka gitme zamanı geldi” denildi.

Açıklama şu şekilde:
"Bugün Halkın maaşlarını dahi ödeyemeyerek insanımızı madur eden hükümet, yaratmış olduğu istikrarsızlık ortamıyla zaten ciddi sıkıntılar içerisinde bulunan ekonominin tüm sektörlerini daha da bir hasara uğratmıştır. Hükümet Halk nezdinde meşruiyetini ve güvenilirliğini bu son olaylarla birlikte bütünen yitirmiştir. Bu nedenle, mecvut hükümetin bu noktadan sonra vatandaş yararına icraat yapması mümkün olmadığı gibi, yasa yaparak yeni kurallar koymasının ciddi sakıncaları bulunmaktadır. Halk iradesine dayanmayan bir yasama ve yürütmenin bu noktadan itibaren ülkeye yapabileceğin tek iyilik biran önce erken seçim kararı almasıdır.

2014 yılında yapılan Anayasa değişiklik referandumundan itibaren zaten meşruiyetini  yitirdiği ortaya çıkmış olan bu Meclisten uzun ömürlü ve Halkın yararına olacak bir başka hükümetin çıkması mümkün değildir. Menfaat temelli bir iş birliğine dayalı olarak kurulacak olan bir başka hükümetin de en az bugünkü gibi eski siyaset anlayışı temelinde bir yapı olacağı aşikardır. Bu hesaplarla kurulacak zorlama bir hükümetin ekonomik ve sosyal anlamda bu ülkeyi daha da derin bir kaosa sürükleyecek ve ekonomik ve sosyal anlamda telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır.

Demokratik anlamda hiçbir meşruiyeti olmayan, verdiği sözleri dahi tutamayan, kendi içerisinde tutarsız bir yapıda olan sözde reform hükümeti ile yola devam edilmesi Halkın iradesini yok saymaktır. Toplumsal umudun her geçen gün daha da yitirildiği bu yapı içerisinde, artık Halka sorma zamanı gelmiştir. Demokrasinin gereği yerine getirilmeli ve derhal erken seçim kararı alınmalıdır.

Eski siyaset anlayışının yarattığı bu kaos ancak ve ancak bir seçimle Halkın kendi iradesine dayalı olarak ortaya çıkacak yeni siyaset anlayışıyla ortadan kaldırılabilir."