Emine UYSAL - Elmas TOKAY

Alayköy’de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’nde, konsomatris kadına birlikte kaçmayı teklif eden 24 yaşındaki uzman çavuş Kubilay Güler, ret cevabı alınca, silahına sarıldı ve dehşet saçtı.

Harem Gece Kulübü’ne müşteri olarak giden ve geceyi kulüpte geçiren uzman çavuş Kubilay Güler, sabah 08.45’te kapı önünde tartıştığı 26 yaşındaki Siham Benchargui isimli konsomatris kadını, sonra da 34 yaşındaki güvenlik görevlisi Hüseyin Demiri’yi, başlarına beylik tabancası ile bker kez ateş ederek öldürdü.

Silahlı saldırıya uğrayan Hüseyin Demiri, 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi.

Saldırıda başından vurulan Fas uyruklu konsomatris Siham Benchargui, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak Benchargui, dün saat 13:30’da tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Türkiye’nin Hatay ilinden ülkeye I geldiği kaydedilen Hüseyin Demiri’nin adada tek başına yaşadığı öğrenildi.

Müşteri olarak gitti

Bekâr olduğu öğrenilen Kubilay Güler’in çarşamba akşamı müşteri olarak gittiği Harem Gece Kulübü’nde Siham Benchargui ile birlikte olduğu ve sabaha kadar yanında kaldığı saptandı.

Güler’in, Siham Benchargui’yi dün devlet hastanesine kontrole gideceği sırada, durdurmaya çalıştığı ve birlikte kaçmayı teklif ettiği de öne sürüldü.
Siham Benchargui’nin, Güler’in teklifini reddetmesiyle tartışma çıktığı, Güler’in beylik tabancası ile önce kadını sonra da güvenlik görevlisini vurduğu öğrenildi.

Çevik Birlik ve polis ekipleri köyü sardı

İki kişiyi öldüren askerin, cinayet silahı ile birlikte yaya olarak kaçtığını öğrenen polis ekipleri, Dağyolu, Göçeri ve Şirinevler civarına akın etti.

Çevik Birlik, Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, ova yollarına girerek, bölgedeki ağıllarda şüpheliyi aradı.

Uzman çavuşun yaya olarak ova yollarından Şirinevler köyüne kadar gittiğini tespit eden ekipler, Şirinevler’de zanlıyı tespit etti.

Şirinevler'de polise iki el ateş etti

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı bölgedeki Eşref Bitlis Kışlası’nda görevli uzman çavuş Kubilay Güler, olayın hemen ardından Harem Gece Kulübü’nün arkasındaki tarlalardan koşarak Şirinevler köyüne kadar kaçmayı başardı. Şirinevler’de gölet ile ağıllar bölgesinin doğu kısmında bulunan tepe üzerinde Çevik Birlik ve Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tespit edilen Kubilay Güler, tasarrufundaki tabanca ile güvenlik ekiplerine iki el ateş etti. Polisler karşılık vermedi, yaralanan olmadı.  Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı da olay yerine gitti.

Saat 12.00 sıralarında tepe üzerinde kaçmaya çalışırken tespit edilen Kubilay Güler, polislere ettikten sonra, silahı başma dayadı ve uzun süre, “gelirseniz canıma kıyarım” tehdidini savurdu. Yarıma kimseyi yaklaştırmadı.

untitled-2-415.jpg

Etrafını saran Çevik Birlik ve CÖŞ ekiplerine “komutanımla görüşmek istiyorum” dedi. Az sonra olay yerine, Gülerin komutanı olduğu söylenen bir subay geldi. Güler, komutanı ile görüştükten sonra başına dayadığı silahını bırakıp, ekiplere teslim oldu.

Öğleden sonra hastaneye götürüldü

Çifte cinayet işleyen uzman çavuş Kubilay Güler, önce Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü. Bir süre sorgulanan Güler, dün saat 14.00 sularında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanede oldukça sakin görünen Kubilay Güler’in sağlık durumunun iyi olduğuna ilişkin rapor verildiği öğrenildi.

112 Acil Servis’ten çıkarılan ve KIBRIS ekibinin görüntü aldığını gören Kubilay Güler, başını eğdi. Hiçbir şey söylemedi.

Gece kulübünde ifadeler alındı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve CÖŞ Müdürü Aslan Coşkun, Harem Gece Kulübü’nde olayı an ve an kaydeden güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

Olay yeri inceleme ekipleri, emareler ve olay mahallinin görüntülerim çekerken, çalışanların da ifadeleri teinin edildi.

Bu arada, Harem Gece Kulübü’ne, geçtiğimiz pazar günü yeni güvenlik kamera sistemi takıldığı da öğrenildi.

Bugün mahkemeye çıkarılacak

“Adam öldürme” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Kubilay Güler’in bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağı öğrenildi.

Kubilay Güler’in görevinden ihraç edilmesi halinde; KKTC’de sivil mahkemede yargılanacağı ancak ihraç edilmemesi durumunda, Türkiye’de askeri mahkemede yargılanacağı bilgisine ulaşıldı.