Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne bağlı polis ekipleri tarafından Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ait park yerinde yapılan operasyonda hap ve eroinle suçüstü yakalanan İbrahim Özyüksel aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı.  Aleyhine alınan 1 günlük tutukluluk süresi dolan Özyüksel, dün teminat talebiyle yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.  

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekerek Özyüksel’in ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 3 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 50 bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı İbrahim Özyüksel’in 23 Nisan tarihinde Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ait park yerinde yapılan operasyonda suçüstü yakalandığını anlattı.

Metin Düzener zanlı İbrahim Özyüksel’in 4 gündür soruşturma amaçlı poliste tutuklu olduğunu ve aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. 

Teminatı ödeyemedi

KKTC vatandaşı olan İbrahim Özyüksel, teminat şartlarını yerine getirmediği için yargılanıncaya kadar, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.