Suna Erden

Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen kürtaj skandalının ön duruşmalarının dünkü oturumunda tanık olarak dinlenen Ada Hospital’in eski sekreteri Aygün Gündüz kan dondurun açıklamalar yaptı. Gündüz, Ocak ayı sonlarında 35 yaşlarında hamile bir kadının hastaneye geldiğini, operasyona alındığını ve yarım saat sonra hastane hemşirelerinden Züleyha isimli hemşirenin ağlayarak , “Çocuk yaşıyordu. Çok güzel bir kız çocuğuydu” dediğini aktardı. Gündüz, ifadesinde hastanede tanık olduğu diğer olayları da mahkemeye aktardı. 

TANIKLAR DİNLENMEYE BAŞLANDI 

Girne’de 25 Şubat tarihinde ortaya çıkan kürtaj skandalıyla ilgili ön duruşmaların dünkü oturumunda tanıklar dinlenmeye başladı. Duruşmada sanıklar Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr.Verda Tunçbilek , Ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, Dr. Fahri Karagözlü ve Anastezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu, avukatları ve iddia makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu. Akyener, iddia makamının tanığı olan ve Ada Hospital’de sekreter olarak çalışan Aygün Gündüz’ü tanık kürsüsüne çıkardı. 

VERDA TUNÇBİLEK’İN SEKRETERİ TANIK OLARAK DİNLENDİ 

Tanık olarak dinletilen Aygün Gündüz, Ada Hospital Hastanesi’nde geçici sekreter olarak çalıştığını, görevinin Verda Tunçbilek’in hastaları için randevuları ayarlamak olduğunu, ayrıca hastalardan ödeme aldığını ve gün sonu aldığı paraları muhasebeye teslim etmek olduğunu söyledi. Aralık 2015 tarihinde 17-18 yaşlarında bir kızın annesi ve babası ile hastaneye geldiğini kaydeden Gündüz, hamile olarak gelen kızın hastaneden çıktığında hamile olmadığını ancak yanlarında bebek de olmadığını ifade etti. Gündüz, anne, baba ve kızın Verda Tunçbilek’in odasının kapısının önünde beklediklerini, onlara neden beklediklerini sorduğunda, “Verda Hanıma teşekkür etmek için bekliyoruz” dediklerini aktardı. 

HEMŞİRE AĞLADI 

Ocak ayı sonlarına doğru ise bir olaya tanık olduğunu anlatan Gündüz şunları söyledi: “Ocak ayı sonlarına doğru 34-35 yaşlarında siyah saçlı hamile bir kadın hastaneye geldi. Ayşegül Hanım onu yukarı çıkardı. Ardından Fahri Karagözlü, Rasıha Serdaroğlu,Taner Okburan çıktı. Akşam saat 17.00 gibi hastaneden çıkacaktım ki hemşireler beklememi söyledi. Saat 17.30 sıralarında Züleyha hemşire ağlayarak aşağı indi.” Ne oldu” diye sordum. Bana “Çocuk yaşardı, çok güzel bir kız çocuğuydu” dedi. Sonra yanıma oturdu ve ağlamaya devam etti. Bu esnada Ayşegül Hanım ve Hemşire Merve Hanım da aşağı indi ve yanımıza geldi. Ayşegül Hanım, “çocuk hastaydı” dedi. Züleyha hanım biraz daha yanıma oturdu. Daha sonra ben hastaneden ayrıldım. Ayrılırken Cemaliye Ölmez ve Aziz Doğgün’ü gördüm. Ellerinde siyah bir poşet vardı. Bu esnada Verda Hanım odasındaydı.” 

BURADA OLAN BURADA KALIR 

Gündüz, Verda Tunçbilek’in kendisine kürtaj yapmadığını söylediğini, ayrıca hastanede bazı zamanlar toplantı yapıldığını, toplantılarda şikâyetlerin dinlendiğini ve bu toplantılardan birinde Verda Tunçbilek’in, “Burada olan burada kalır” dediğini aktardı. 

Gündüz’ün ifadesinin ardından duruşma yeni tanıkların dinlenmesi için bugün saat 11.00’a ertelendi.