Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, sorunları anımsatarak Tıp-İş’in yaptığı eylemi desteklediklerini açıkladı.

Sendika Başkanı Nihat Şencan yaptığı yazılı açıklamada, sorunlarıyla ilgili çözüm üretilmemesi halinde bir dizi eylemin kaçınılmaz olacağını da belirtti.

Vardiya ve düzensiz çalışmalarına rağmen çalışma barışının hükümet edenler tarafından bozulduğunu ileri süren Şencan, sağlık çalışanlarının ayrımcılıklarla dolu teşkilat yasalarına mahkûm edildiğini savundu.

Şencan, “göç yasası” diye nitelendirilen, Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödenekleri’nin Düzenlenmesi Yasası’yla, çalışanların fakirleştirilerek, eşit işe eşit ücret ilkesinin bozulduğunu kaydetti.

“Artık bardak ağzına kadar sorunlarla dolmuştur” diyen Şencan, hükümeti eleştirerek, personel eksikliği konusunda hiçbir önlem alınmadığını, aksine zoraki ek mesai yaptırılan çalışanların afişe edilerek, kamuoyunda “haksız kazanç elde ediyor” imgesi oluşturulmak istendiğini dile getirdi.

Açıklamasında taleplerine yer veren Şencan, risk ve meslek ödeneklerini istediklerini, hazırlanan vardiya tüzüğünün bir an önce son düzenlemelerle Bakanlar Kuruluna sevk edilmesi gerektiğini belirtti.

İnsanca bir çalışma ortamı istediklerini dile getiren Şencan, bir hemşireye 3-5 personelin işi, hatta kendi branşı ile dahi ilgili olmayan işler yaptırılmaya çalışıldığını savundu.

Şencan, personel eksikliğinin giderilmesi için çok acil Ebe, Hemşire, Anestezi Teknikeri, Acil Tıbbi Teknisyen, Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri, Diyaliz Teknikerlerine ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.