Kıbrıs Türk İzci Gönüllüleri Derneği (KTİGD), derneğin kuruluşunun üçüncü yıldönümü ve 22 Şubat Dünya Düşünce Günü nedeniyle etkinlikler düzenleyecek.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, 22 Şubat’ta dünya genelinde bir tema altında kutlanan Dünya Düşünce Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendiği, bu yılki temanın “Kalkınma için küresel bir ortaklık geliştirmek” olduğu, etkinliklerin bu kapsamda düzenlendiği kaydedildi.

"HER YÖNÜYLE İZCİLİK" TEMALI SERGİ YARIN

Dernek bu çerçevede yarın “Her Yönüyle İzcilik” temasıyla sergi düzenliyor. Sergi saat 10:30’da  açılacak ve 28 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak. Sergide, izcilik ve doğa temalı resim, afiş, kırımızı ve beyaz iplerle yapılan izci düğümleri, Posta Dairesi’nin yayımladığı pul ve kaşeler, İzcilik Gönüllüleri Derneği Başkanı Aşkın Üçvet‘in özel pul koleksiyonu sergilenecek.

Posta Dairesi’nin güne özel kaşeli, dernek tarafından bastırılan kartpostalların da satılacağı sergide, izci kamp yerleri ve tesislerinin görüntülerinin de yer alacağı kaydedildi. Bunun yanında beş ilçe merkezindeki postanelerde, 23 Şubat’taki tüm gönderilere  “Dünya Düşünce Günü” kaşesi vurulacak.

Sergi açılışında Ankara’dan gelen Aşkın Üçvet’e “Ömür Boyu İzcilik Gönüllüsü” sıfatını içeren plaket, İstanbul’dan gelen Ahmet Cengiz Yılmaz’a da “Halatların Kralı” sıfatını içeren plaket verilecek.

Açıklamada, izci toplumu yaratılmasının derneğin en temel hedefi olduğu da belirtildi.