TDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Hüdaoğlu, sağlığa ayrılan mevcut bütçeyle  sağlık alanında reform yapılamayacağını savundu. Bunun sorunları daha da derinleştireceğini kaydeden Hüdaoğlu, yaşanan sıkıntı ve eylemlerin ana nedeninin bu olduğunu iddia etti.

Suphi Hüdaoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde, hekim sayısının yetersiz, çalışma koşullarının bozuk ve özlük haklarının geri olması nedeniyle eylem yapan Tıp İş’in haklı olduğunu ileri sürdü. Hüdaoğlu, “Hükümet altyapıdan özlük haklarına kadar sorunlara eğilmiyor, ihtiyaçları karşılayamıyor. Toplumun sağlığı daha fazla ihmal edilmemeli” dedi. 

TDP olarak Tıp-İş’in haklı eylemlerine destek verdiklerini yineleyen Hüdaoğlu, “İnsan hayatını bu kadar yakından ilgilendiren bu konuda tasarruf yapılması doğru değildir. Haklı olan hekim ve sağlık çalışanlarıdır. Hükümet bu sorunu en erken zamanda çözmek zorundadır” dedi.

“BÜTÇEDE SAĞLIĞA AYRILAN PAY ARTIRILMALI”

Sağlıktaki çalışma koşullarının kötü olması, özlük hakları ve maaşların yetersizliği nedeniyle mecburi hizmetini tamamlayan doktorların ülkeyi terk ettiği, kamudaki doktorların istifa ettiğini savunan Hüdaoğlu, sağlıktaki sorunların aşılması ve gerçek anlamda reform yapılabilmesi için öncelikle hükümetin sağlığa bakış açısını değiştirmesi, bütçede sağlığa ayrılan yüzde 6.6’lık payı mutlaka artırması gerektiğine işaret etti.

Hüdaoğlu, sağlık teknolojisi üretmeyen toplumların, üretim yapan ülkelerle arasındaki farkı kapatabilmesi için bütçeden sağlığa iki katı bütçe ayrılması gerektiğine dikkat çekti.

“KORUYUCU HEKİMLİK”

Hükümetin, sağlık alanında kaosa neden olduğu ve koruyucu hekimlik görevini de yerine getiremediğini savunan TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, ülkede gıda güvenliği, toplu taşımacılık ve hava kirliliği konularında sorunlar yaşandığına dikkat çekti. 

Hüdaoğlu, sağlık alanında yapılması gerekenleri “Meslek örgütleri tarafından kabul gören kamuda çalışan doktor maaşlarının iyileştirilmesi, tam gün uygulamasına geçilmesi,  eş zamanlı Genel Sağlık Sigortası, Döner Sermaye Yasası, Hasta Hakları Yasası, Sağlık Çalışanları Değişiklik ile Özel Hastaneler Değişiklik Yasa Tasarıları’nın yaşama geçirilmesi” şeklinde sıraladı.

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ ”

Diğer birçok alanda olduğu gibi sağlık sisteminin de yeniden kurgulanması gerektiğini belirten Hüdaoğlu, sosyal demokrat bir parti olarak TDP’nin bu yönde atılacak her türlü adıma destek vereceğini açıkladı. 

Sistemin yeniden kurgulanması için niyetin yanısıra yeni bir vizyonun gerektiğini ifade eden Hüdaoğlu, “Biz istedik ama Maliye vermedi anlayışından artık kurtulmalıyız. Aslında yapılması gerekenler ana hatlarıyla bellidir. İlgili örgütlerin de katılımıyla oluşturulacak ortak akıl çerçevesinde yol haritası belirlenmeli ve atılması gereken adımlar ile alınması gereken kararlar ivedi olarak hayata geçirilmelidir” dedi.