Demirhan’da faaliyet gösteren “Erülkü Süpermarket” isimli iş yeri içerisinde, müşteri olarak bulunan zanlılar Louai Abdallah, Osayd Abualwafa, Ala Tamalawi içki reyonundan aldıkları muhtelif markalardaki sekiz şişe alkollü içkiyi ödeme yapmadan çalmaya çalıştıkları esnada güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Zanlılarla birlikte olan 2 arkadaşları ise koşarak güvenlik görevlilerinin elinden kaçtı. Zanlılar dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Araçlarında da çıktı

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren polis memuru bulguları aktardı. Polis, zanlılar Louai Abdallah, Osayd Abualwafa, Ala Tamalawi’nin 25 Nisan saat 20.45 sıralarında Demirhan’da faaliyet gösteren Erülkü isimli market içerisinden 8 şişe içki çalmaya çalıştıkları esnada yakalandıklarını söyledi. 

Zanlıların tasarrufunda bulunan içkilerin emare olarak alındığını, ayrıca zanlılarla birlikte bulunan ve isimleri tespit edilen 2 kişinin de olay yerinden kaçtığını kaydeden polis, meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Zanlıların araçlarında yapılan aramada 2 şişe daha içki bulunduğunu belirten polis, konunun araştırıldığını, olay yerinden kaçan ve aranmakta olan 2 kişinin daha olduğunu belirterek, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.