Fehime Alasya

Lefkoşa'da önceki gece peş peşe yaşanan kundaklamalarla güne başlayan Lefkoşa'da geriye küle dönen oldukça pahallı araç iskeletleri kaldı. Küle dönen araçlar görenleri dehşete düşürdü. Kundaklamadan geriye içler acısı tablolar kaldı. Yaşananlara bir anlam veremediklerini dile getiren galeri sahipleri ise kimseyle bir husumetleri olmadığını dile getirdi.

King Oto Galeri ve Opel Plaza'da önceki gece yaşanan kundaklamalar, lüks araçları küle çevirdi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen kundaklamanın ardından dün de olay yerinde geniş çaplı inceleme yapan polis ekipleri, saldırganları bulmak için yapılan soruşturmalarını gün boyu sürdü.

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda faaliyet gösteren Halil Kahraman'a ait King Oto Galeri'de meydana gelen kundaklamada saldırganlar, galerinin en ön sırasında bulunan lüks araçları üzerine yanıcı madde döküp ateşe verdi. Çıkan yangın sonucu yan yana sıralı halde bulunan 8 araç tamamen kül oldu, iki araç da kısmen zarar gördü. Gönyeli Çemberi yakınında faaliyet gösteren Ömer Arhun ve Fikri Macila'ya ait Opel Plaza'da da saldırganlar ayni yöntemi kullandı. Araçların üzerine yanıcı madde döken saldırganlar satışta bulunan birçok aracın kül olmasına neden oldu.

Olayla ilgili Halkın Sesi'ne konuşan Fikri Macila, kimseyle aralarında bir husumet bulunmadığını, yaşananlara anlam veremediklerini kaydetti. Araçların tümünün sigortalı olduğunu dile getiren Macila, 250 bin sterlin civarlarında zararı olduğunu sözlerine ekledi.

20_subat_2016-40.jpg

20_subat_2016-35.jpg

20_subat_2016-17.jpg

20_subat_2016-14.jpg

20_subat_2016-13.jpg