80 öğrenci, 10 öğretmen ve 2 hizmetlinin bulunduğu okulda yağan yağmurlardan dolayı biriken suların yanı sıra sınıfların damlarının akıtmasından dolayı öğrenciler zor saatler yaşıyor. Öğrencilerin ıslanmaması sınıflara kova konulan kovalarla sağlanıyor.

Gürsel KARAGÖZLÜ

Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu sınıflarını tamir etmek için 46 Bin TL harcanmasına karşın izolasyonlar sınıflara su akmasını engellemiyor.

Öğrenci velilerinin verdiği bilgiye göre, Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu’nun iki sınıfının tamir edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihaleye çıkıldığı ve tamiratın 46 Bin TL’ye mal olduğunu belirtildi. İzolasyonun tam yapılmadığını ifade eden veliler, son zamanlarda yağan yağmurlar nedeni ile sınıfların yeniden akıttığını belirtti.

Tamir edildi, akıtmaya başladı

Veliler, daha önce iki sınıfın damından sızan yağmur sularının tamiri için tüm sınıfların damları üzerindeki halı izolasyonun sökülerek kalitesiz izolasyon yapıldığını belirtti. Sözde tamirlerin ardından ise tüm sınıfların yanı sıra tuvaletlerin, koridorların, öğretmen ve müdür odasının da su akıtmaya başladığından şikayet eden veliler, bazı sınıflarda tavandaki sıvaların nemlenmesinden dolayı parça parça öğrenciler ve sınıf öğretmenleri üzerine düştüğünü söyledi.

Bakanlık haberdar, eylem kapıda

Veliler, bakanlığın durumdan haberdar olduğunu ve gerekli tamiratı henüz yapmadığından şikayetçi olurken öğrenci ve velilerin tehlike içerisinde eğitim görmesinden bakanlığın sorumlu olduğunu söyledi. Bakanlığın duyarsız kalması halinde önümüzdeki günlerde çocuklarını okula göndermeyerek bakanlığı protesto edeceklerini ifade eden veliler, okul damının tamir edilene kadar çocuklarını okula gönderme kararı alma aşamasına geldiklerini söylediler.

Veliler, sınıfların damlarının akıtmasından dolayı sınıf içerisine kova konulduğunu söyleyerek çocukların çağ dışı sistemlerle öğrenim gördüğünü belirtti.