Devrim Demir

Ghosst Rider isimli sürat teknesi ile adam başı 900 Dolar karşılığında 9 Suriyeli göçmeni yasa dışı yollardan KKTC’ye getiren ve Esentepe açıklarında tutuklanan Abdullah Temiz aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Alınan 4 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı, dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, Abdullah Temiz’in ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 2 ayı geçmeyecek şekilde merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Soruşturma tamamlandı  

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ali İhsan Karlankuş, mahkemede verdiği ifadede, zanlı Abdullah Temiz’in “KKTC’ye kanunsuz giriş” suçlaması ile 20 Kasım tarihinde gözaltına alındığını anlattı.

Ali İhsan Karlankuş, zanlı Abdullah Temiz’in kendine ait Ghosst Rider isimli sürat teknesi ile adam başı 900 dolara anlaştığı 9 Suriye göçmeni ile birlikte Esentepe açıklarında suçüstü tespit edildiğini söyledi.

Yasa dışı yollardan KKTC sularına giriş yapan teknede 2 aylık bir bebek, 7 erkek ve 1 bayanın olduğunu ifade eden polis memuru, sürat teknesinin Girne Yat Limanına çekildiğini kaydetti.

Karlankuş, zanlı Temiz’in vermiş olduğu gönüllü ifadesinde işlemiş olduğu suçu kabul ettiğini söyledi. Polis memuru, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek benzer suçlardan daha önce yargılandığına dikkati çekti. Ali İhsan Karlankuş,  zanlının ileride yargılanmadan kaçmasını engellemek için 2 ayı geçmeyecek şekilde merkezi cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.