Toparlanıyoruz Hareketi; ülkemizde son dönemde yaşanan ölümlü iş kazaları ile ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çalışma Dairesi yetkililerinin denetleme görevlerinde ihmalleri olup olmadığı konusunda soruşturma başlatılması için Polis Genel Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ülkede meydana gelen iş kazalarının yoğunluğuna ve ölümlü iş kazalarının çokluğuna dikkat çekilerek, insan hayatının bu kadar değersiz olamayacağı vurgulandı. Toparlanıyoruz Hareketi açıklamasında; “İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yasalara uyulmasını sağlamak ve uygunluğu sürekli denetlemek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Çalışma Dairesi’nin görev ve sorumluluğundadır. İlgili kurumların yetkililerinin bu sorumlulukları yerine getirip getirmedikleri soruşturulmalıdır. Yerine getirmeyen sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır. Bu yapılmadığı takdirde, ne iş kazalarını, ne de ölümleri önlemek mümkün değildir. Bu nedenle, Polis Genel Müdürlüğü’ne tüm sorumlularla ilgili soruşturma başlatılması amacıyla dilekçe verilmiştir” ifadesine yer verdi.

Toparlanıyoruz Hareketi ayrıca; “görev ihmali” ile ilgili siyasi sorumluluğu olduğunu ifade ettiği, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı için de Meclis’te bir soruşturma ve araştırma açılmasını talep ettiklerini, bu konudaki dilekçelerini de en kısa zamanda Meclis Başkanlığı’na iletileceğini belirterek, devletin denetim eksikliği nedeniyle yitirilen yaşamlar karşısında kayıtsız kalmayacaklarını vurguladı.