TDP: "İskele'de Çok Ciddi Çevre Felaketi Yaşanmakta"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız, İskele'de ciddi bir çevre felaketi yaşanmakta olduğunu belirterek, ilgili kişi ve kurumları göreve çağırdı.

Yıldız, İskele'de BRTK tesislerinin bulunduğu bölgenin hemen yanında, daha önce Türkiye'den bir Üniversite'ye tahsis edilen, ancak hiçbir yatırım yapılmayan dönümlerce arazi içine, başta tonlarca inşaat atıkları olmak üzere, her türlü atık ve pisliğin döküldüğünü, bölgede ikinci bir çöplüğün yaratıldığını kaydetti.

Yıldız, İskele'de bulunan ve merkeze yakınlığı nedeniyle, özellikle de yandığı dönemlerde ciddi sorun teşkil eden mevcut çöplükteki sorunlar çözüm beklerken, ikinci bir çöplüğün daha yaratılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. 'Yaşananları çevre katliamı' olarak niteleyen Kemal Yıldız, doğaya yapılan bu kötülük karşısında ilgili Bakanlık, Çevre Dairesi, Belediye ve Kaymakamlığı göreve davet etti.      

TDP olarak, bölge halkının da ciddi tepki koyduğu ve çevre açısından endişe duyduğu bu olayın takipçisi olacaklarını belirten Yıldız, "Yaşanan çevre felaketi karşısında ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyoruz. İşin sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz" dedi. 

1468232299.jpg

1468232286.jpg