Bilindiği üzere hükümetin büyük ortağı CTP'nin Parti Meclisi, KKTC ile TC arasında anlaşılan "Su metni"ne karşı çıkmıştı.

Bunun üzerine yapılan müzakereler ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sonrası, mevcut metinde bulunan 6'ncı ve 12'nci maddeler yeniden düzenlenerek bugün bakanlar kurulu tarafından imzalandı...

Değişmeden önce Madde 6

Suyun Teslimi ve Tahsisi

Temin edilen su, Güzelyalı Terfi Merkezi girişinde işletmeciye devredilmek üzere İdareye teslim edilir.

Temin edilen suyun işletmeciye teslim bedeli, Güzelyalı Terfi Merkezi’nin girişine konacak ölçüm cihazı ile ölçülen su miktarına göre hesaplanarak ve işletmeci tarafından T.C. hazinesine ödenir. Bedel ödenmediği takdirde T.C. işletmeci aleyhine Tahkime gidebilir.

Temin edilen su, öncelikle içme-kullanma sonra zirai sulamaya tahsis edilir.

Değiştikten Sonra Madde 6

madde-6.jpg

***

Değişmeden Önce Madde 12

Alım Garantisi

KKTC Hükümeti ihale şartnamesi nihai halini alıncaya kadar bütün Belediyelerin sisteme katılmaması halinde aşağıdaki şartlarda Alım Garantisi verir:

İhalede yer alacak yatırımları tüm Belediye hudutlarındaki altyapı ihtiyacını gözeterek hazırlanacaktır.
Uygulama Sözleşmesinde yer almayan bütün Belediyelere İdare tarafından yerel su kaynaklarından su temin edilecek ve YİD ihalesinde belirlenecek fiyat üzerinden faturalandırılacaktır.

Uygulama Sözleşmesi kapsamında İşletmeci tarafından yapılacak yatırımlar sadece Uygulama Sözleşmesi kapsamında olan Belediye sınırları dahilinde yapılacaktır.
15’inci madde uyarınca ciro üzerinden ödenecek pay sadece Uygulama Sözleşmesi kapsamındaki Belediyelere ödenir.

Alım Garantisi verilecek yıllara sari asgari su miktarları ekli listede gösterilmiştir.
Sisteme katılan Belediyelerin toplam tüketimi o yıl için geçerli Alım Garantisi verilen miktarın altında olduğu takdirde aradaki fark ihalede oluşan su fiyatı üzerinden KKTC Maliye Bakanlığınca İşletmeciye ödenir. Bu durumda, işletmeci tarafından T.C.’ne ödenecek tutar garanti dahil miktarın bedelinden daha az olmaz.

Değiştikten sonra Madde 12

madde-12.jpg

(Gazete360)