Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Evren, projeyi hazırlayacak olan Selim Velioğlu, Erce Funda, Mustafa Orkun Özüer ve Ersen Gömleksiz'den oluşan heyeti kabul etti. Kabulde, Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Hasan Çoban da hazır bulundu.

Anıt mezarın uygulama projesine başlanacak olmasından dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyduklarını, ortaya çıkacak işin manevi olarak büyük bir sorumluluk taşıdığını belirten Evren, proje ekibinden çalışmaların en erken zamanda bitirilmesini talep etti.

Kurucu Cumhurbaşkanının anısına layık, güzel bir tasarım oluştuğunu ifade eden Bakan Evren,  anıtın bir an önce hayata geçmesi konusunda da toplumun büyük bir beklenti ve hassasiyeti olduğunu vurguladı.

Anıt mezar ile birlikte müzenin yapılacağını ve yılsonuna doğru ihaleye çıkılacağını anımsatan Evren, Bakanlığı bünyesinde konuyla ilgili kurulan komitenin, çalışmaları yakinen takip ettiğini belirtti.

"Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı ve Müzesi"  projesi kapsamında,11 Aralık 2012 tarihinde sonlanan yarışma neticesinde, Rauf Raif Denktaş Vakıfı’ndan gelen talepler doğrultusunda yeni revize işlemleri yapılmış ancak, yarışmada birinciliği kazanan proje ekibi, uygulama projesini yapmaktan vazgeçmişti.

Yarışma sözleşmesi gereği, ikincilik ödülünü kazanan tasarım ekibi ile yapılan görüşme neticesinde, seçilen tasarımın uygulama projesi hayat bulacak.

img_3418.jpg

img_3450.jpg

img_3457.jpg

Tasarımda, projede bulunan Türk Mukavemet Anıtı ve Müze ile mekansal ilişki kurulmaya çalışıldı. Yine proje içerisinde yer alan "Tarih Duvarları" parkı da ziyaretçilere bir hazırlık mekanı olarak hizmet sunmayı amaçlıyor.

Bin kişilik açık tören alanı ve müze alanından oluşan proje için yılsonuna doğru ihaleye çıkılması planlanıyor.