BRT’ye konuşan Denktaş, Arabacıoğlu’nun istifa mektubunu kendisine sunduğunu belirtti.

Denktaş, “ancak bu istifayı kabul etmiş değilim. Kendisi ile telefonda görüştüm yarın tekrar yüz yüze görüşeceğiz. Büyük bir baskı altında, sendikaların tavırları, sürekli eylemle tehditler, mali sıkıntılar yetkilerin az olması hepsi üst üste gelen sıkıntılar” ifadelerini kullandı.

Arabacıoğlu’nun son derece çalışkan işini ciddi tutan diyaloğa açık bir kişi olduğunu belirten Denktaş, “bugüne kadar sendikalarla en iyi diyalogu oluşturmuş olan da bir arkadaşımızdı. Maalesef aynı anlayışı görmüyor. Bunun getirdiği sıkıntı neticede kendisini bu noktaya taşıdı haksız değil” dedi.

Denktaş, “bu zor bir görevdir, bu görevin altından kalkabilecek bir arkadaş olduğuna inandığım için kendisini eğitim bakanı olarak atamıştım. Bu zor görevde kendisine yardımcı olmaya devam edeceğiz. Eğer biraz dinlenir ve bu kararından geri adım atarsa bana atmayacağını bildirmesine rağmen ümit etmekteyim ki yarın konuşur ve bunu bir şekilde tatlıya bağlarız” İfadelerini kullandı.

Başbakan ile Arabacıoğlu’nun istifasını telefonla görüştüklerini ve konuyu derinlemesine ele alacaklarını belirten Denktaş “önce Arabacıoğlu’nun sıkıntısını kendi içinde aşabilmesini ümit etmekteyim göreve devam etmesidir benim talebim ama kararı verecek olan kendisidir. Biliyorum ki haberi duyan birçok kesim bu habere üzülmüştür. Bunu kendisi de görecektir. Biraz kendisini toparlayıp yeniden görevinin başına dönmesini bekliyorum” dedi.