Sağlık Bakanı Salih İzbul, 8 Eylül Fizyoterapistler Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği’ni kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Bakan İzbul, sağlıkta yeniden yapılanma adına ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını kaydederek, “Bilindiği gibi Genel Sağlık Sigortası Yasası ve buna bağlı diğer yasalar, hükümet programında 9 aylık bir zamana takvimlendirildi. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Sağlıkla ilgili tüm yasaları yeni dönemde bir paket olarak Cumhuriyet Meclisi’ne sevk etmeyi planladıklarını söyleyen İzbul, fizyoterapistlerin meslek yasasını da bu kapsamda meclise yollayabileceklerini belirtti.

İzbul, Fizyoterapistler Birliği meslek yasasıyla bu alanda yaşanan pek çok sıkıntının da aşılacağına inandığını belirtti.

1441623195.jpg

MUHTAROĞLU

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu, İzbul’a yeni görevinde başarılar dileyerek, meslek yasalarının henüz hayat bulmamasından dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

Yasanın hayat bulmasının kendileri için hayati bir öneme sahip olduğunu da kaydeden Muhtaroğlu, sürekli sayısı artan fizyoterapistler ve mesleği yasa dışı yapanların yasa altında disiplin altına alınabileceğini ifade etti.