Sağlık Bakanı Salih İzbul, Mehmetçik yöresinde çağdaş bir sağlık merkezi çalışması başlatıldığını belirtti.

İzbul, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve Festival Organizasyon Komitesi üyelerini kabul etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sarıçizmeli, Sağlık Bakanı İzbul’u, 31 Temmuz - 9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Mehmetçik Üzüm Festivali’ne davet etti.

Festival hakkında İzbul’a bilgi veren Sarıçizmeli, ülkenin en eski ve en köklü festivallerinin başında gelen festivalin bu yılki programının her zamankinden daha yoğun ve zengin bir içeriği olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı İzbul da, Mehmetçik’in Karpaz bölgesinin çok güzide bir beldesi olduğuna değindi. Ülkede üzüm denince akla gelen ilk yerin Mehmetçik olduğunu belirten İzbul, Mehmetçik yöresinin üzüm ve üzüm ürünlerinin yanı sıra, turizm potansiyeliyle de ön planda olduğunu kaydetti.

Özellikle yaz aylarında turistlerden dolayı Mehmetçik bölgesinde ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşandığına dikkat çeken İzbul, Mehmetçik yöresinde sürdürülen sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik ciddi projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Yöre için yeni ve çağdaş bir Sağlık Merkezi çalışması başlatıldığını anımsatan İzbul,  bu amaçla önümüzdeki günlerde Mehmetçik’e ziyaret gerçekleştireceğini ekledi.