Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilmeyen siyasi parti başkan ve yetkililerine yönelik Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan ve saat 15:00’te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP),  Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Halkın Partisi (HP) , Sosyal Demokrat Parti (SDP) yetkililerinin yer aldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile Teknik Komiteler Sorumlusu Meltem Samani eşlik etti.

İZCAN: “GİDİLECEK KÖYÜN MİNARELERİ GÖRÜNMEYE BAŞLADI”

BKP Genel  Başkanı İzzet İzcan da konuşmasında, faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti. Müzakerelerde eskiye göre bir mesafe alındığını, önemli başlıklarda önemli şeylerin kararlaştırıldığını kaydeden İzcan, daha konuşulacak şeyler olduğunu ama gidilecek köyün minarelerinin görünmeye başladığını söyledi.

Görüşme sürecine destek olacaklarını kaydeden İzcan, BKP’nin görüşme sürecine destek olacağını ve çözüm yönünde adım atıldığı müddetçe de Cumhurbaşkanı Akıncı’nın arkasında duracaklarını söyledi.