Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Syriza Genel Başkanı Aleksis Çipras’a tebrik mesajı gönderdi.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, İzcan mesajında, Syriza’nın genel seçimlerde göstermiş olduğu başarı ve seçimi yeniden kazanmasının, Yunanistan’ın istikrara kavuşması, Kıbrıs sorununun erken federal çözümü ve AB’nin dayatmacı neo-liberal politikaları karşısında başka bir Avrupa düşü için umut verici olduğunu belirtti.

“Yunanistan’ı sömürgeleştirmek, tüm Avrupa halklarını ise yoksulluk ve sefalete mahkum etmek isteyen kapitalist Avrupa Birliği’nin başarılı olamayacağını” savunan İzcan, “halkların eşitlik, dayanışma ve kardeşlik içerisinde yaşayacakları başka bir Avrupa mutlaka kurulacak” dedi.

İzcan mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Kıbrıs sorununun çözümü için yürütülen müzakere sürecinin başarıyla sonuçlanması ve Birleşik Federal Kıbrıs’a bir an önce ulaşılması için Syriza’nın ve Yunanistan hükümetinin yardımı çok önemlidir. Bu bağlamda, Yunanistan’ın Kıbrıs sorunun erken federal çözümü için gereken her türlü adımı atmasını beklemekteyiz.

Birleşik Kıbrıs Partisi, seçimlerde göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı sizleri yürekten kutlar, Syriza ve Yunanistan halkı ile dayanışmasını sürdüreceğini ve Avrupa Sol Partisi çatısı altında ortak mücadelesine kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulamaktadır.”