Yeşilırmak’ta 1974 öncesi hizmette olan izci kampı şimdi kaderine terk edildi. Bu kampın 1974 sonrası kullanılamamasının nedeninin yol sorunu olduğu öğrenildi.

Yeşilırmak Muhtarı İsmet Özpolat izci kampının tekrardan kullanılabilir bir duruma getirilip, izcilerin Yeşilırmak’a gelmesinin bölgeye büyük katkı sağlayacağı görüşünde. Havadis’e konuşan Özpolat, yetkililere çağrı yaparak kamp alanının tekrardan kullanılabilir bir hale getirilip izcilerin kullanımına açılmasını istedi.

Ceren ÖZBİL-Bahadır AYNA

En büyük sorun yol

Özpolat’tan edinilen bilgiye göre 1974 öncesi izci kampı olarak kullanılan alanın 1974’ten sonra kullanılamamasının nedeninin yol sorunu olduğunu söyledi. Kampa giden yolun köylülerin arazisinden geçtiğini anlatan Özpolat, bu nedenle bu yolun yapılamadığını ifade etti. Özpolat yolun bulunduğu alanda arazisi bulunan bir kişinin ise yol yapılmasını kabul ettiğini söyledi.

İzciler rehin kalmıştı…

Yeşilırmaklılardan alınan bilgiye göre 1974 yılında adada savaş çıktığında Yeşilırmak’ta bulunan izci kampında izciler vardı. Savaş esnasında Yeşilırmak İzci Kampı’nda bulunan izciler günlerce oradan kaçamamıştı.

Eroğlu projeleri olduğunu açıkladı

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu,1974 öncesi kullanılan gençlik kampının Gençlik Dairesi’ne ait olmadığını fakat Gençlik Dairesi’nin o bölgede kendisine ait bir arazi üzerine gençlerin çadırlarıyla birlikte kullanabilecekleri bir kamp yapma projesi olduklarını söyledi.

cerenasdasdas-(2).jpg

Yeşilırmaklılar izci kampının tamir edilip, yol sorununun çözülmesini bekliyor

cerenasdasdas-(5).jpg

Yeşilırmak’ta 1974 öncesi izci kampı olarak kullanılan bölge yol sorunu nedeniyle atıl durumda kaldı