Evrim KAMALI

KKTC’ye Jet Ski ile yasadışı yollardan giriş yapmaya çalışırken tespit edilen zanlılar Selahattin Delibaş ile Ramazan Akyıldız’ın tasarrufunda iki adet tabanca ve 8 adet canlı mermi bulundu. Tutuklanan zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi Nöbetçi yargıcı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Esentepe Karakolunda görevli Polis memuru Yücel Meraklı olayla ilgili bulguları aktardı. Meraklı, zanlılar Selahattin Delibaş ile Ramazan Akyıldız’ın 10 Ekim 2014 tarihinde Girne-Alagadi bölgesinde meydana gelen “kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, taşıma ve ithali suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Polis, zanlıların 8 Ekim tarihinde Jet Ski ile Türkiye’den KKTC’ye geldiklerini, Tatlısu bölgesinden ülkeye giriş yapan zanlıların Alagadi 3 bölgesinde tutuklandıklarını ifade etti. Polis memuru Yücel Meraklı, zanlılara ait Jet Ski’de yapılan aramada 8 adet canlı mermi, bir adet barette marka 9 milimetre ve bir adet Star marka 9 milimetre tabanca ile şarjörlerini bulduklarını açıkladı. Polis, zanlı Delibaş’ın 2008 yılında Girne-Esentepe bölgesinde meydana gelen birçok ev açma, sirkat ve kasti hasar suçlarıyla bağlantılı olduğunu belirtti .Polis, zanlıların önceki gün gözaltına alındığını aleyhlerinde başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlıların açısından 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi zanlıların soruşturmanın selameti açısından 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.