Başbakan Ömer Kalyoncu, TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kabul etti.

Kalyoncu kabulde yaptığı konuşmada, 20 Temmuz’un yıldönümünde bir arada olmanın önemine işaret ederek, Cumhurbaşkanlarının yaptığı açıklamaların da Kıbrıs’ta barışın arandığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Kalyoncu, hükümet olarak bu açıklamaların destekçisi olduklarını ifade etti.

1950’den beri yaşanan süreçte şehit olanları da rahmetle anarak, özgürlük ve başı dik yaşamanın önemine vurgu yapan Kalyoncu, kendilerinin de gelecek nesillere böyle bir yaşam bırakmak için uğraştığını kaydetti.

Kalyoncu, bugün Şanlıurfa’da yaşananların utanılacak bir olay olduğunu belirterek, yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

ARINÇ

TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç d konuşmasında, KKTC’ye birçok kez geldiğini ancak bu kadar sıcak bir gün hatırlamadığını belirtti.

Kalyoncu’yu başbakanlık görevi nedeniyle kutlayarak, başarılar dileyen Arınç, önemli bir hükümet modeliyle Kalyoncu’nun başbakan olduğunu ve güvenoyu almasıyla çok önemli hizmetler yapacaklarını kaydetti.

Bir yıldır Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak çeşitli işbirlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Arınç, “Umarım en kısa zamanda Türkiye’de de güçlü bir hükümet kurulur” dedi.

Yeni kurulacak hükümetle birlikte kendisinin görevden ayrılacağını dile getiren Arınç, yerine gelecek kişinin de Kıbrıs’a büyük katkılar yapacağına gönülden inandığını ifade etti.

Arınç, 15 Kasım’da da bulunduğu KKTC’de yeniden olmaktan mutlu olduğunu belirterek, temasları hakkında bilgi verdi.

SURUÇ’DA YAŞANANLARI LANETLİYORUZ

Bülent Arınç, bu coşkulu ve heyecanlı günde, Türkiye’de müessif bir olay meydana geldiğini anımsatarak, fazla detay bilmemesine rağmen Suruç ilçesinde bir canlı bombanın 28 kişinin ölümüne sebep olduğunu belirtti ve kınadı.

Bu eylemi düzenleyenlerin en kısa zamanda ortaya çıkarılacağını belirten Arınç, “Bu ülkenin huzurunu, dirlik ve düzenini, vatandaşların birlik ve beraberliğine atılmış bir patlayıcıdır. Lanetliyoruz” dedi.

Arınç, konuşmaların ardından basın mensuplarının olayda güvenlik zafiyeti olduğu yönündeki söylemleri hatırlatması üzerinde ise, bunun sorgulanmasının normal olduğunu ancak bunun adli ve idari soruşturmaların ardından belirlenebileceğini kaydetti.

1437405715.jpg

1437405717.jpg