Kalyoncu, yeni müşavir yaratmama kararlarının arkasında olduklarını ifade etti.

Bakanlar Kurulu bugün saat 10.30’da Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında toplandı.

Başbakan Kalyoncu toplantı öncesinde basına, dün belirlenen yeni asgari ücret, döviz ve üçlü kararname konularıyla ilgili açıklama yaptı.

Asgari ücrete konu olan hayat pahalılığının 1.90 olarak belirlendiğini kaydeden Kalyoncu, hayat pahalılığının belirlenmesinde yasal yöntemler olduğunu, asgari ücretin de bu kapsamda belirlendiğini söyledi.

Dövizdeki artışın dünya konjonktüründeki değişiklik ve Türkiye’deki siyasi istikrarsızlıkla ilgili olduğunu kaydeden Kalyoncu, “Bunu değiştirecek konumda değiliz” dedi.

Kamuoyunda, “döviz bu kadar artarken, nasıl olur da hayat pahalılığı düşük çıkar” tartışması yapıldığını belirten Ömer Kalyoncu, “Dövizin yükselmesi bize bağlı değil, asgari ücretin belirlenmesi, dövizin yükselmesiyle aynı döneme geldi. Elimizde çok fazla bir şey olmasa da, bu konuyla ilgili neler yapabileceğimizi görüşeceğiz. Esas sorun, vatandaşın dövizle ev ve araba almasıyla, borçlanmasıyla ilgili…” diye konuştu.

Üçlü kararname konusuna da değinen Kalyoncu, hükümet programında yer alan yeni müşavir yaratılmayacağı sözünün arkasında olduklarını vurguladı.