Başbakan Ömer Kalyoncu, Türkiye’de son zamanlarda artan olaylardan, ülkenin içine itilmek istendiği kaos ortamından rahatsız olduklarını kaydederek, “Terör hiçbirimizin tasvip edemeyeceği olaylardır” dedi.

“İnsanlar ölüyor, öldürülüyor. Büyük oranda ekonomik servetler heba ediliyor” şeklinde konuşan Kalyoncu, “Tabi ki giden canların yanında ekonomik servetin önemi yok ama insanlar dünyaya daha iyi yaşamak için gelir. Heba edilen ekonomik servetin insanların yaşamında önemi var” ifadesine yer verdi.

Türkiye’deki olayların Kıbrıs müzakere sürecine etkisi konusunda bir değerlendirmede bulunan Başbakan, “Türkiye’nin dengesizleştirilmesi bizi zayıflatan bir durumu ortaya çıkarır. Türkiye ne kadar iyi durumdaysa pazarlık gücü o kadar artar...” dedi.

Başbakan Kalyoncu, bu sabah Cumhuriyet Meclisi’ndeki Mavi Salon’da Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu heyetini kabul etti.

Kabulde terör konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Kalyoncu, Ankara’daki patlama nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na ve Türkiye halkına başsağlığı mesajı ilettiklerini söyledi.

Kalyoncu, “İnşallah kısa sürede Türkiye bu terör hadiselerini durdurur, bunlara bir son verilir, Güneydoğu’da bir rahata kavuşur” şeklinde konuştu.

KARADAĞ

Kabulde söz alan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Seydhan Karadağ ise Kıbrıs’ta en iyi şekilde ağırlandıklarını vurguladı.

1458208192.jpg

“1974’TE BAŞINIZA NE GELDİYSE...”

Aynı zamanda Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu’nun başkanlığını da yürüten Karadağ, “Kuzey Kıbrıs’ı gezdik, dolaştık, burada neler olup bittiğini kendi gözümüzle gördük. İnanın ki 1974’te başınıza ne geldiyse 1990’lı yıllardan beri Güneydoğu’da, Türkiye’de benzeri yaşanıyor, böyle bir oyun oynanıyor” dedi.

“BİRİLERİ TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRIYOR”

“Birileri Türkiye’yi karıştırıyor” ifadesine de yer veren Seydhan Karadağ, “Bu Kürt, Türk meselesi değil. Atalarımızı yenemeyen zihniyet bugün aynını yapmaya çalışıyor. Dikkatli ve duyarlı olunması gerek” şeklinde konuştu.

“YUNAN’IN VE SIRP’IN DİYARBAKIR DAĞLARINDA NE İŞİ VAR?”

Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini de söyleyen Karadağ, “Teröristlerden biri Sırp, diğeri Yunan’dı. Yunan’ın ve Sırp’ın Diyarbakır dağlarında ne işi var?” diye sordu.

Heyete Başbakan Kalyoncu’yla görüşmelerinde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu heyetine Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş ve teşkilat yetkilileri de eşlik etti.

Ülkeye geçtiğimiz Pazartesi günü gelen ve siyasileri de ziyaret eden Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu heyeti, adadan 19 Mart Cumartesi günü ayrılacak.

1458208194.jpg