Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (SÇHB), Tıp-İş’in kamu hekimlerinin özlük haklarının düzenlenmesi görüşmelerini, kamu hekimlerinin mesaiye uymaları ve ikinci iş yapma yasağı konularından ayrı tutması gerektiğini belirtti.

Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun, göreve geldiği günden itibaren, sağlıkta geciken reform çalışmalarını hızlandırma gayretlerini olumlu bulduklarını ifade etti.

Gardiyanoğlu, “Tıp-İş tarafından, sağlıkta reformun önünde engelmiş gibi gösterilen, kamu sağlık çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma koşullarının düzenlenmesi ile ilgili son günlerde atılan adımların amacına yönelik olması gerekmektedir” dedi.

“SON DAKİKA FIRSATÇILIĞI”

Kamu hekimlerinin emeklerinin karşılığının kesinlikle verilmesi gerektiğinin altını çizen Gardiyanoğlu, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ndan etkilenen genç meslektaşlarının sistemle barışmaları için her türlü önlemin alınması gerekirken, yapılacak iyileştirme pazarlıklarına, emekli hekimlerin de dahil edilmesini son dakika fırsatçılığı olarak yorumlamanın mümkün olduğu görüşünü belirtti.

Gardiyanoğlu,  Kamu Hizmeti Komisyonu’nun, 1-2 gün önce sağlık alanı dışında, başka bir kamu görevlisiyle ilgili verdiği kamudan çıkarma kararının, ülkede kamu düzeninin ve disiplininin yerleşmesi açısından önemli olduğu kanaatini ifade etti.

Gardiyanoğlu, SÇHB olarak, sağlıkta ikinci iş ile ilgili başlattıkları hukuk sürecini yakından takip ederken, diğer taraftan da, sağlıkta reform adına atılmakta olan her adımı irdelemeye ve sorgulamaya devam edeceklerini kaydetti.

Remzi Gardiyanoğlu, “Kamu hekimlerinin hakları olan özlük haklarının düzeltilmesi, kamu hekimlerinin, devletin kendileri için öngördüğü mesai süresine ve ikinci iş yapma yasağına uymaları konularından ayrı tutulmalı, pazarlık konusu yapılmamalıdır” ifadelerine yer verdi.